Reprezentace

Národní tým U20 v závěrečné přípravě před blížícím se MS

Praha - Ve dnech 9.-11.6.2006 se uskutečnil poslední reprezentační sraz národního týmu juniorů do 20-ti let. Díky možnosti zúčastnit se 19. ročníku turnaje Pražský pohár, se národní tým mohl připravovat v zátěži odehraných utkání.

Srazu se zúčastnilo 26 hráčů, z nichž čtyři museli být na jeho konci vyřazeni, a kádr byl uzavřen (3 brankáři, 8 obránců a 12 útočníků). Realizační tým čekal nesnadný úkol vybrat ty nejlepší, a to nejen po sportovní stránce. Nástupci stříbrné party dvacetiletých z Martina se svého úkolu zhostili dobře a v průběhu turnaje neokusili hořkost porážky. I přes stálé změny složení pětek naznačilo např. semifinálové utkání s pražským Kovem možnosti sestavy i herního pojetí. Junioři si v praxi vyzkoušeli založení útoku, napadání, obsazování i hru v oslabení. Ve vybraném kolektivu nikdo výrazně nikoho nepřevyšuje, tým je vyrovnaný, u hráčů nejsou velké rozdíly v individuálních schopnostech. To, co naznačili už předchozí srazy, potvrdila i účast na tomto turnaji. I přes vzájemnou vyrovnanost jsou hráči ze svých klubů dobře připraveni jak technicky, tak i fyzicky. Na druhé straně je zcela znatelný nedostatek taktických znalostí a je vidět, že se v každém klubu pracuje jinak.

"Musíme poděkovat všem hráčům, kteří se zúčastnili od počátku srazů tohoto národního týmu a přispěli svým podílem k vytvoření mužstva. Velké poděkování patří hlavně těm, kteří byli vyřazeni až v závěru a nedostali se do konečné nominace. Určitě na ně bude parta, kterou pomohli spoluvytvořit, v Itálii vzpomínat." zdůraznil pro hokejbal.cz vedoucí mužstva Tomáš Ruda.

Nyní čeká národní tým závěrečný kemp, z něhož bude odjíždět do italské Aosty. Vrchol letošní hokejbalové sezony MS U20 začíná 21.6. a končí 25.6. Poslední sraz mají reprezentanti tuto sobotu opět v Chrudimi, kde budou poslední čtyři dny ladit formu a pilovat veškeré herní činnosti. Hlavní náplní bude rovněž nácvik přesilovek, hra v oslabení a činnost při vhazování. Tým také odehraje poslední přípravné utkání v neděli s extraligovým týmem Hradce Králové. "Všichni se určitě budou snažit, aby do Itálie odjel dobře připravený tým, jednolitý kolektiv. Dobrá reprezentace naší země, po vzoru předešlých juniorských týmů, je naším nejvyšším cílem. Držte nám palce!", uzavřel za realizační tým reprezentace Tomáš Ruda.

Konečná nominace na MS U20 v italské AOSTĚ 21.-25.6.2006

brankáři:
Gerlich Leoš Kert.P.Praha
Klepáč Martin Karviná
Lassek Jakub Třinec
náhr. Šimara Jan Vsetín

obránci:
Filip Petr Svit.Pardubice
Chowaniec Petr Třinec
Jílek Jaroslav Vlašim
Kavalír Jiří Plzeň
Málek Ondřej Most
Matyáš Josef Letohrad
Raab David Opava
Tomiczek Tomáš Karviná
náhr. Veselý Martin Hr.Králové

útočníci:
Hladký Miloslav Sudoměřice
Hudeček Lukáš Třinec
Kruček Martin Kert P.Praha
Minařík Ladislav Vsetín
Nedvěd Martin Kladno
Plzák Martin Kert.P.Praha
Pospíšil Jan Habešovna
Procházka Ondřej Letohrad
Rippl Josef Plzeň
Šilínek Jan Most
Tesař Jaroslav Hr.Králové
Tvarůžek Martin Habešovna
náhr. Kadaňka Tomáš Heř.Městec