Reprezentace

Národní tým 20tiletých jde do závěrečné přípravy na Mistrovství světa v Itálii

Chrudim - Ve dnech 19.-21. května 2006 se uskutečnil na zimním stadionu v Chrudimi III. reprezentační sraz U20. Cílem tohoto srazu bylo dokončit nominaci pro červnové mistrovství světa dvacetiletých v italské Aostě.

Hlavním úkolem bylo rovněž vtisknout týmu herní systém, založení útoku a obranná činnost. Zároveň si tým měl vyzkoušet své herní možnosti v utkání s účastníkem I.ČNHbL týmem Přelouče.

Srazu se zúčastnilo celkem 25 hráčů. Chyběli někteří nemocní a také hráči, kteří hráli utkání za své kluby v play-off.

Příjemné prostředí chrudimského Zimního stadionu přivítalo účastníky třetího reprezentačního srazu. Hráči si byli vědomi důležitosti srazu a bylo cítit, že se blíží finální fáze přípravy na MS a že se bude kádr patřičně zužovat. Napětí ukončil až konečný verdikt, který určil užší výběr pro další reprezentační sraz. Všichni hráči vstřebávali tréninkové dávky zaměřené na již zmíněné nácviky obranného a útočného systému. Vítězné utkání s Přelouči, která silně vzdorovala více než polovinu utkání ukázalo možnosti složení jednotlivých herních formací.

Ve dnech 9.-11.6.2006 čeká národní tým U20 další sraz. V Praze se zúčastní turnaje o "Pražský pohár 2006". Na srazu nebudou 18ti letí hráči, kteří ve stejném termínu hrají na ME ve Švýcarsku. Bude to dobrá příležitost vyzkoušet si herní systém, složení jednotlivých formací, hru v oslabení i přesilovky a psychickou odolnost jednotlivých hráčů. Po ukončení turnaje bude oznámena konečná nominace.

Od 17.6.2006 čeká tým poslední sraz před odjezdem na MS znovu v Chrudimi a z tohoto srazu odjede tým 20. června přímo do dějiště MS v italské Aostě.

Mistrovství světa se koná ve dnech 22.-25.června a národní tým má ve skupině za soupeře týmy Švýcarska, Německa a Kanadu.

"Přáli bychom si aby nám celá česká hokejbalová veřejnost držela palce. Slibujeme, že celý tým udělá pro úspěšný start a radost svých příznivců maximum.", řekl pro hokejbal.cz za realizační tým U20 Tomáš Ruda

Nominace na IV. sraz U20 oficiální – Praha 9.-11.6.2006

brankáři:
Lassek Jakub Třinec
Gerlich Leoš K.Praha
Klepáč Martin Karviná

obránci:
Raab David Opava
Veselý Martin H.Králové
Matyáš Josef Letohrad
Kavalír Jiří Plzeň
Zbranek Lukáš Vsetín
Filip Petr Svítkov Pardubice
Chovaniec Petr Třinec
Málek Ondřej Most
Tomiczek Tomáš Karviná

útočníci:
Tvarůžek Martin Habešovna
Hladký Miloslav Sudoměřice
Kruček Martin K.Praha
Šilínek Jan Most
Tesař Jaroslav H.Králové
Rippl Josef Plzeň
Nedvěd Martin Kladno
Kadaňka Tomáš Hř.Městec
Hudeček Lukáš Třinec
Minařík Ladislav Vsetín
Plzák Martin K.Praha
Juříček Vojtěch F.Ostrava
Procházka Ondřej Letohrad