Reprezentace

U20 – Češi zůstali bez medaile

St. John´s – Hodně trpkou příchuť bude mít vystoupení české hokejbalové dvacítky na světovém šampionátu v Kanadě. Český tým, jeden ze spolufavoritů turnaje, nakonec poprvé v historii zůstal zcela bez medaile.

Po semifinálové porážce s Kanadou totiž čeští mladíci nestačili ani na dalšího zámořského soupeře. Se Spojenými státy prohráli 3:4 a obsadili konečnou čtvrtou příčku. „Je to pro nás obrovské zklamání. Před šampionátem jsme věřili v medaili,“ přiznal trenér českého týmu Jiří Mašík

O 3. místo: Česká republika – USA 3:4 (1:3, 2:1, 0:0)

Češi nezačali dobře. Už po čtyřiatřiceti vteřinách se k míčku dostal nepokrytý Husman a nekompromisně zavěsil. „Na tohoto hráče jsem přitom předem upozorňoval,“ krčil rameny kouč Mašík. O dvě minuty později bylo ještě hůř, když si míček do vlastní branky srazil Szotkowski. V 11. minutě Marek inkasoval potřetí, tentokrát nedosáhl na přesnou střelu od modré. „Špatný vstup do zápasu rozhodl. První třetina se nám nepovedla,“ přiznal Mašík. Nic na tom nezměnil ani gól Roušala, který ve 14. minutě při přesilovce snížil.

Ve druhé části se čeští hokejbalisté ještě vzchopili, bojovali a přiblížili se soupeři na rozdíl jediné branky, ale vyrovnat už nedokázali.

„Přitom Američané nás ničím nepřekvapili. Sledovali jsme je ve dvou zápasech a byla na ně připravena taktika, které se však po dvou rychlých brankách v naší síti zbortila. Bohužel hrát dvě třetiny naplno na vítězství na šampionátu nestačí,“ podotkl trenér.