Reprezentace

U20 - Češi bojovali, ale do finále jde Kanada

St. John´s – Čeští hokejbalisté na světovém šampionátu hráčů do dvaceti let už na zlato nedosáhnou. V semifinále totiž po velkém boji podlehli domácí Kanadě a čeká je pouze zápas o třetí místo s USA. „Po zápase došlo v kabině i na slzy.

Ale klukům jsem řekl, že jsem na ně hrdý a že ten rok práce stál právě za tenhle zápas. Kluci bojovali, hráli skvěle,“ chválil hráče trenér Jiří Mašík.

Semifinále: Česká republika – Kanada 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Češi dali rychle zapomenout na nepovedený zápas se Slovenskem. Začali skvěle, měli tlak. Přesto se z vedení radoval soupeř. „Byl to takový náhodný gól, který bohužel rozhodl. My jsme bojovali, dřeli, ale bohužel nám chybělo kousek štěstí,“ podotkl kouč Mašík.

Čeští mladíci se stále nemohli dočkat gólu. Dvě minuty před koncem navíc Kanaďané náskok zvýšili. Regner pak sice snížil, ale vyrovnat už náš výběr nestihl. „Zkusili jsme po buly sehrát signál. Míček se bohužel hráčům zamotal pod nohy a Kanada střelou do prázdné branky rozhodl,“ vysvětlil trenér. Ovšem předvedenou hrou Češi dokázali, že mohou s Kanadou sehrát vyrovnanou partii. „Dokázali jsme zbořit mýty o kanadské neporanitelnosti,“ těší Mašíka.

V neděli se mladí reprezentanti utkají o bronzové medaile s týmem Spojených států. „Tu porážku musíme skousnout a soustředit se na poslední zápas. Věřím, že kluci ukážou hlad po úspěchu. Zvládneme to,“ věří Mašík.