Reprezentace

U20 – Slovenská lekce poslala dvacítku do bitvy s Kanadou

St. John´s – Poslední vystoupení v základní skupině se českému výběru do dvaceti let vůbec nevydařilo. Slovensko uštědřilo našim reprezentantům lekci z produktivity a zvítězilo přesvědčivě 4:0. Češi tak v už v semifinále narazí na největšího favorita šampionátu Kanadu.

„Nebyli jsme dostatečně důrazní, u míčku jsme byli většinou o chvilku později než soupeř,“ hledal příčiny neúspěchu český trenér Jiří Mašík.

Česká republika - Slovensko 0:4

Hned od úvodu se zápas nevyvíjel pro český celek dobře. Slováci totiž dorazili pozdě a zápas tak začínal o třicet minut později. „Na nás se to podepsalo. Byli jsme rozcvičeni, připraveni nastoupit a najednou se muselo čekat,“ podotkl Mašík.

Slovensko tak mělo v úvodu převahu, kterou zvýrazňovaly časté přesilovky. V nich se také naši východní sousedů hned dvakrát trefili. „Tady se lámal zápas. Soupeř využil dvě přesilovky, my jsme v nich pak naopak ještě inkasovali,“ litoval trenér.

Českým hokejbalistům chyběl větší důraz v koncovce, neprosadili se ani při dvojnásobných početních výhodách. Slovákům naopak důraz nechyběl, často ale zacházeli až za hranici pravidel. Výsledkem bylo zranění nejlepšího střelce Adama Roušala. „I to dostalo kluky psychicky dolů,“ uvedl Mašík.

Porážka pro český výběr znamená, že je v boji o postup do finále čeká domácí Kanada. Tedy soupeř, který je pasován na hlavního aspiranta na titul. „Ale každý zápas začíná za stavu 0:0, určitě nejsme bez šance. Vždyť Italové s Kanadou uhráli remízu a dokázali, že s ní jde také hrát vyrovnanou partii. Musíme ovšem podat výborný výkon a dodržet stanovenou taktiku,“ neskládá zbraně trenér Mašík.

Hlavním úkolem realizačního týmu bylo po prohře zvednou sebevědomí hráčů. „Věřím, že se kluci s tou prohrou vyrovnají a budou šlapat na plný výkon. Chceme zvítězit,“ burcuje kouč.

Semifinále začíná v sobotu ve 20.00 hodin středoevropského času.