Reprezentace

U20 – Češi rozstříleli Pákistán

St. John´s – Pákistán na poslední chvíli nahradil na turnaji původně ohlášené Rakousko. A ukázalo se, že tým v zelených dresech bude pro české mladíky skvělým soupeřem na rozehrání. Naši reprezentanti rychle odhodili nervozitu a exotickému mužstvu nasázeli dvanáct gólů.

Česká republika - Pákistán 12:1 (3:0, 4:1, 5:0)

Češi soupeře hned po úvodním vhazování zavřeli v jejich obranném pásmu, ale počáteční nápor se jim podařilo využít až v druhé minutě, kdy účet zápasu otevřel po asistenci Benedikta Hruška. Obdržená branka však nastartovala i soupeře a Marek v brance našeho týmu musel řešit několik ošemetných situací. Na druhou branku v pákistánské síti si tak musela hrstka českých fanoušků počkat až do sedmé minuty, kdy se ujala spolupráce Szotkovského s Wittmayerem. V jedenácté minutě si sběhnul agilní obránce Konvička mezi kruhy a po jeho ráně to bylo už 3:0.

Pákistán pak dostal výhodu přesilovky, jenže ji nevyužil. Po přestávce se totiž stav hráčů na hřišti srovnal a vzápětí už měli početní výhodu Češi. Tu v samém závěru využil dělovkou od modré Valenta. Na 5:0 za necelou minutu již při hře v plném počtu zvyšoval Skála, kterému naservíroval ideální přihrávku Konvička.

Po této brance soupeř v zeleném poslal do své svatyně nového brankáře, který udržel čisté konto až do 24. minuty, kdy ho překvapil zadovkou Válek. Uspokojený český tým občas zapomínal na zadní kolečka a Marek se v brance občas musel pořádně otáčet. Ve třicáté minutě přidal sedmou branku Skalník a uspokojení mladící polevili v hře dozadu. Toho soupeř za necelou minutu nečekaně využil a po hrubce v české rozehrávce s snížil na 7:1.

V zápětí na trestnou lavici putoval Hruška, ale českému výběru více prostoru na hřišti pomohlo k většímu pohybu a ve vlastním oslabení dvakrát skórovali, když se trefili Bendikt a Szotkowski. Než se Hruška stačil vrátit do hry, přidal již při hře 4 na 4 desátkou branku v síti hostí Pospíšil. Desetibrankový rozdíl za necelých pět minut zařídil Kočka, kdy po spolupráci se Šímou využil další přesilovou hru.

Poslední branka zápasu padla opět z hole Pospíšila dvě minuty před závěrečnou sirénou. Češi si tak ve svém úvodním vystoupení připsali pohodové vítězství.

Nejlepším hráčem českého týmu byl vyhlášen Adam Roušal.

V pátek čekají na naše hráče dva těžké zápasy nejdříve ráno tým Švýcarska, který ještě před slavnostním zahajovacím ceremoniálem prohrál se Slovenskem 6:4. Večer se pak střetnou právě se Slovenskem.

Branky: 2. Hruška (Benedikt), 7. Wittmayer (Szotkovski), 11. Konvička (Vrábel), 20. Valenta (Hulín) pp, 21 Skála (Konvička), 24. Válek (Hulín), 30. Skalník (Skála), 31. Tmotala (Talati) 33. Benedikt (Kočka) sn, 34. Szotkowski (Wittmayer) sn, 34. Pospíšil (Roušal), 38. Kočka (Šíma) pp, 43. Pospíšil (Regner)