Reprezentace

U20 - Češi si už vyzkoušeli halu a chystají se na Pákistán

St. John´s - Česká hokejbalová reprezentace do dvaceti let se už pomalu zabydluje v kanadském St. John´s, které hostí světový šampionát této věkové kategorie. Už dnes v podvečer v 18.30 hodin středoevropského času, vyzvou mladí Češi v premiérovém utkání základní skupiny Pákistán.

"Boje ve skupině nebudou snadné, ale věříme, že postup bez problémů zvládneme," tvrdí reprezentační kouč Jiří Mašík.

Jeho svěřenci zatím hlavně nabírali síly po úmorném přesunu za oceán. Na cestách vedoucích přes Varšavu a Toronto strávili třiadvacet nekonečných hodin a teprve v úterý v ranních hodinách místního času přistála česká výprava v hlavním městě kanadské provincie Newfoundlad – St. John´s. "Po dospání časového přesunu jsme hráčům proto naordinovali lehčí fyzický trénink s dlouhým protažením pod bedlivým dozorem fyzioterapeuta Lišky," podotkl trenér Mašík.

Mezitím servisní tým Tomáš-Badzik provedli nezbytnou akreditaci a zapracovali na několika změnách v kanadském systému, který by hodně narušil předem připravený organizační plán týmu.

Ve středu odpoledne si už Češi vyzkoušeli místní halu Mile One, kde se také uskutečnil lehčí trénink. Přesun z hotelového komplexu, kde jsou ubytovány všechny týmy, proběhl v tradičním zámořském duchu. Hráči totiž usedli do přistaveného žlutého "Schoolbusu", které je dovezl před halu. "V hodinové tréninkové jednotce jsme si dali za cíl především seznámení s prostředím a hlavně povchem v hale," uvedl Mašík. Povrch totiž oproti původním zprávám hodně připomíná ten mostecký – tedy leštěný beton.

V rámci spolupráce s českou televizí, která ze šampionátu připravuje čtyřicetiminutový sestřih absolvoval hlavní trenér první rozhovor s hokejbalovým redaktorem Tomášem Jílkem.

Večer si své masérské nádobíčko rozbalil fyzioterapeut výpravy a hráči i realizační tým se nestačili divit co všechno během krátkého vyšetření bolestivých partií objevil. Díky jeho zásahu je většina problémů zažehnána a všichni hráči budou moci nastoupit k úvodnímu duelu proti Pákistánu.

Organizátoři MS se během šampionátu pokusí zprovoznit on-line přenosy, které bylo možné sledovat již na MS U16/U18 ve Zvolenu. Odkaz by měl být k nalezení na stránkách šampionátu www.wjc08.com