Reprezentace

Reprezentační výběr do 18 let bude od ponděli trénovat v Ostravě

Mistrovství Evropy do 18 let se letos bude konat v Ostravě. V severomoravské metropoli se první červencový víkend za účasti čtyř celků odehraje již čtvrtý kontinentální šampionát této kategorie.

Čeští reprezentanti se v dějišti mistrovství sjedou již v neděli 26. června a v pondělí pak zahájí poslední přípravu na mistrovství. "Od pondělí do středy budeme dvakrát denně na hřišti, abychom si zvykli na prostředí haly v Porubě. Kromě tréninků budeme mít odpoledne na programu zápasy," nastínil trenér výběru Tomáš Macko a dodal. "Ve čtvrtek dáme hráčům volno, aby přišli i na jiné myšlenky."

Poslední akce sezony 2004-2005, která je spojená i se šampionátem šestnáctiletých začne v Ostravě v pátek 1. července. Pro reprezentaci U18 mistrovství začíná těsně po pátečním poledni, kdy se střetnou s Rakouskem.

Nominace na ME U18 v Ostravě:

Brankáři: Leoš Gerlich (HC Kert Park Praha), Kamil Pavlíček (HBC Karviná), Petr Soukup (HBC Pento Most)

Obránci: Burýšek Martin (SK Ďáblové Praha), Kubíček Tomáš (Spartak OEZ Letohrad), Mokoš Ondřej (SK Jihlava), Palus Martin (HBC Falcon Ostrava), Pospíšil Jan (HBC Rakovník), Raab David (SHC Opava), Valenta Jan (HBC Most)

Útočníci: Baranek David, Hladký Miloslav (oba HBC Vsetín), Borkovec Tomáš (ECKG Kladno), Cafourek Václav (SK Jihlava) Furik Jan (Spartak Letohrad), Hájek Albert (Ďáblové Praha), Juříček Vojtěch (Falcon Ostrava), Majer Petr (Snack Dobřany), Markvart Lukáš (Škoda Plzeň), Martinovič Petr (Kert Park Praha), Okruhlica Matěj (SHC Opava), Pavlíček Zdeněk (Sokol Poruba), Winter Tomáš (Tygři Mladá Boleslav).