Reprezentace

Osmnáctka pokračuje v přípravě na evropský šampionát

Reprezentace do osmnácti let se letos v červnu na mistrovství Evropy vydá do rakouského Villachu. Příprava na letošní šampionát je stejně jako v loňském roce rozdělená do tří reprezentačních akcí.

"Po prosincovém soustředění v Mostě jsme se sešli v únoru v Praze, kde jsme se zúčastnili tradičního SHM Cupu. Hlavním cílem soustředění bylo prověřit hráče po sportovní i morální stránce, pozorovat jejich výkony i chování pod tlakem a únavou," vysvětlil hlavní trenér Tomáš Macko.

Sledování však nebylo jedinou činností, na kterou se trenéři na druhém soustředění zaměřili. "Snažili jsme se najít vhodné složení jednotlivých řad, podle typů a herního pojetí hráčů. Položit základy herního systému a v neposlední řadě zúžit a hráčský kádr do přibližné podoby, se kterou pojedeme na mistrovství. Domnívám se, že se nám celkem podařilo splnit všechny stanovené cíle," přiblížil Macko.

V sestavě je podle kouče z Ostravy největším otazníkem klíčový post brankáře. "Oproti loňskému výběru jsou kluci mnohem více vyrovnaní a vypadá to, že se budeme rozhodovat až na poslední chvíli podle aktuální formy hráčů," pravil hlavní trenér.

Letošní příprava je o to náročnější, že se závěrečná akce sezony koná v zahraničí. "I když finanční prostředky od svazu pokryjí pouze samotné ME, snažíme se, aby tím naše příprava na obhajobu zlatých medailí neutrpěla," uvědomuje si Macko.

"Osmnáctku" kromě závěrečné přípravy těsně před mistrovstvím čeká ještě třetí soustředění. To proběhne proběhne 26. – 28. května v Litoměřicích, jehož rámci sehraje Killers Cup.

Nominace na Killers Cup:

Brankáři: Z. Matyáš (TJ Spartak OEZ Letohrad), P. Soukup (HBC Pento Tele-ex Most), V. Šimon (Tygři Mladá Boleslav), O. Tvarůžek (Habešovna Gladiators)

Obránci: M. Konvička (HBC Třinec), L. Kosina (HBC Chlumec nad Cidlinou), Z. Menzel (SK JANEV Tábor), T. Nedbal (HBC Pento Tele-ex Most), J. Pospíšil (HBC Habešovna Gladiators), J. Šebo (TJ Snack Dobřany), A. Tichý (HBC Slza Třebíč), J. Valenta (HBC Pento Tele-ex Most)

Útočníci: A. Hájek (SK Ďáblové Praha), L. Hruška (TJ Lokomotiva Česká Třebová), R. Hulín (HBC Pento Tele-ex Most), M. Chvojka (SHC Killers Litoměřice), O. Jelínek (HBC Geperds Brno), J. Kočka (SK Ďáblové Praha), A. Roušal (TJ Snack Dobřany), T. Szotkowski (HBC Třinec), M. Šnek (TJ Sokol Poruba), M. Válek (TJ Lokomotiva Česká Třebová), F. Vrána (HBC Vsetín), M. Weber (Svítkov Stars Pardubice), T. Winter (Tygři Mladá Boleslav), M. Zimek (HBC Vsetín)