Reprezentace

Ve Villachu startuje MS hráčů do 20 let

VILLACH (AUT) - Již v úterý 22. června odstartuje v rakouském Villachu MS hráčů do 20 let. Český tým je na místě a jeho zástupci se hned po příjezdu zúčastnili promo akce v jednom z nákupních center. Večer pak tým absolvoval úvodní trénink ve Stadthalle.

V pondělí 21. června v 7:30 ráno odstartovala cesta českého juniorského výběru za úspěchem na MS hráčů do 20 let, které hostí rakouský Villach. Po cestě "indiánským" autobusem, kterým jinak putují po zápasech plzeňští hokejisté, čekalo mladé hráče první seznámení s villachskou Stadthalle a zázemím, které tým našel u jezera Faaker See.

Pětice hráčů (Bezděk, Liška, Poláček, Průcha a Slanec) se zúčastnila promo akce v nákupním centru, kde byl šampionát představen veřejnosti a zástupci týmů Kanady, Rakouska a České republiky předvedli na připravených překážkách své dovednosti. První měření sil zvládli nejlépe Kanaďané, ale český tým bude mít příležitost k odvetě hned v úterý odpoledne.

Právě k souboji s Kanadou směřoval večerní hodinový trénink, na kterém si hráči zvykali na umělý povrch. Ten je stejný jako při MS hráčů do 16 a 18 let v Mostě. "Hlavně jsme chtěli, aby se kluci po dlouhé cestě autobusem protáhli a zvykli si na režim, který na turnaji bude fungovat," řekl trenér národního týmu Jiří Mašík a potvrzuje, že cílem bylo hlavně přivyknutí specifickým podmínkám: "Hráči si zvykali na povrch, zastříleli si, přihráli si, vyzkoušeli jednoduché akce." V kontrastu s tím však utkání se zámořským favoritem turnaje takovou idylkou nebude. "Uvědomujeme si, že nás hned na úvod čeká Kanada, ale na druhou stranu je to jen jeden ze soupeřů na mistrovství světa. Nechceme ten zápas moc přeceňovat," odmítá reprezentační kouč přehnané obavy a hned dodává: "Kluky jsme hned od prvního soustředění připravovali na různá specifika. Třeba na to, že Kanaďané budou mít připraveny různé dárky a my bychom se neměli nechat takovými věcmi zaskočit. Naopak se musíme soustředit jen na utkání, jít do něj se vztyčenou hlavou a nebýt zastrašení."

Sestava ČR U20 na prvním tréninku ve Villachu:

Brankáři: Tomáš, Žežulík, Stárek
Žlutá: Bezděk, Slanec, Poláček, Kalina, Hrubý
Šedá: Mokříž, Zahradník, Bílý, Palička, Merta
Zelená: Dittmann, Hák, Lux, Voleský, Soukup
Černá: Vávrů, Blecha, Průcha, Liška, Hradecký