Reprezentace

Dvacítka zveřejnila plán závěrečné přípravy

Repre U20 - Přestože hlavní trenér U 20 Jiří Mašík a jeho asistent Rostislav Kurfürst jsou v semifinále extraligy lodivody Hradce a Plzně, našli si den před začátkem playoff čas na krátký rozhovor.

Jirko, jaký je plán přípravy U 20 na MS v rakouském Villachu?
J.Mašík: "Program je definitivně potvrzen a tak je možné ho zveřejnit. Zahájíme 29.-30.května v Chrudimi. Další soustředění bude na stejném místě 12.-13.června. Závěrečná příprava proběhne v Hradci Králové od 18 června. Z tohoto soustředění budeme rovnou odjíždět do dějiště MS. Na první soustředění zveme 28 hráčů a postupně tým zúžíme na konečnou třiadvacítku."

Jaká bude náplň akcí a jak se vyrovnáváte s tím, že někteří hráči už své soutěže dohráli a budou mít velkou herní pauzu?
R.Kurfürst: "Tak hráči širší nominace byli na tuto problematiku upozorněni a byla jim vydána doporučení. Věřím, že nic nezanedbají a budou na sobě pracovat. Opakuji, že bez kondice to nejde."

Jiří Mašík souhlasí a dodává: „Soustředění budou zaměřena právě i na doplnění, ale i kontrolu fyzické kondice. Dále se zaměříme na nácviky založení útoku, rychlý přechod středního pásma, přímočaré zakončení, ale také na defenzívu a zaměříme se i na nácvik přesilových her. Jak už jsme naznačovali, budeme vyžadovat opravdu 100% přístup a nasazení. Na hráče budeme vytvářet tlak, aby byli schopni řešit vše v rychlosti, pod tlakem, tak jak se hraje na mezinárodní úrovni. Tam to moc není o kličkách a mazlení se s míčkem. Čeká nás i trojice přípravných utkání s kvalitními soupeři".

Na podzimních soustředěních se adepti U20 setkali s pro ně většinou naprostou novinkou, o co jde?
J.Mašík: „Jedná se o mentální přípravu. My s hráči chceme pracovat komplexně. Jde o propojení myšlení a sportovního výkonu. Práci na jednotlivci i na budování týmu jako živého organizmu. Chceme kluky o užitečnosti tohoto přístupu přesvědčit a ukázat že to funguje na hřišti i mimo něj.“

Ptal se Petr Tomáš

Nominace na kemp do Chrudimi

Ke stažení Vám nabízíme - NOMINACI U20 na přípravný kemp do Chrudimi.