CROSSDOCK Extraliga

Mistrovský Kert si připomněl premiérový titul a obdržel pamětní prsteny

Páteční dopoledne bylo v budově městské části Praha 13 ve znamení hokejbalové extraligy. Sešli se zde totiž hráči loňské mistrovské sezony pražského Kert Parku, aby si převzali památeční prsteny za jejich velký úspěch.

Hned na začátek se trochu nostalgicky zavzpomínalo díky krátké video reportáži na poslední finálové zápasy, tedy na čtveřici utkání, ze kterých hned třikrát odešli jako vítězové Pražané a zaslouženě tak mohli ze začátku května zvednout nad hlavu mistrovský pohár. O měsíc a půl později už je sice několik týdnů po jejich zisku titulu, i tak ale v hráčích tyto nezapomenutelné vzpomínky zůstávají a obdržení památečních prstenů jim zážitek ještě navždy zvěčnilo.

„Tento sport jsem před nějakými patnácti šestnácti lety, když jsem poprvé navštívil Lužiny, vůbec neznal. Za ty roky jsem se s ním ale seznámil a je skvělé, že zrovna vám, z naší pražské části, se povedlo vyhrát celou extraligu. Obhajoba sice nebude lehká, ale věřím, že se vám povede,“ mimo jiné pronesl před všemi hráči starosta Prahy 13 Ing. David Vodrážka. „S nápadem uspořádání přímo v budově městské části, kde náš klub působí, jsem přišel já. A jsem moc rád, že to pan starosta podpořil a celá akce proběhla velice hezky a důstojně,“ dodává trenér Pražanů David Kuna.

Lodivod lavičky Kertu dál prozrazuje, jak to letos bylo s posunutím termínu předávání památky vítězům extraligy. „Obrátil jsem se na Tomáše Březinu ze svazu s přáním, zda bychom nemohli prsteny dostat už před dovolenými, takže do konce června, protože samozřejmě nevíme, jak bude kádr na začátku nové sezony, kdy bychom jinak tuto památku na náš titul dostali, vypadat. Chtěl bych mu tak poděkovat, že nám bylo vyhověno a skutečně se stalo podle našeho plánu uspořádat tuto akci už nyní,“ vysvětluje Kuna.

„Bylo to pěkné setkání, z titulu má člověk samozřejmě pořád skvělý pocit, protože tohle se neopakuje každý rok, i když bychom si to samozřejmě přáli,“ usmíval se chvíli po obdržení památky brankář Petr Mikl, který zároveň docenil, že si se spoluhráči mohl alespoň v krátkém shotu připomenout, jak vlastně poslední kroky k zisku titulu vypadaly.