CROSSDOCK Extraliga

Letohradská jízda v Kutné Hoře slaví zlato! Plzeň ve finále obdržela šest branek

První dorostenecké zlato v letošním ročníku je na světě! V kategorii mladšího dorostu se na vrchol celé sezony probojoval po sobotních výhrách Letohrad a také Plzeň. O zlato však od samotného začátku střetnutí více usilovali Východočeši, kteří k němu nakonec s přehledem dokráčeli!

Jeleni si vypracovali pohodlné vedení

Letohrad byl od začátku více aktivnější a snažil se také jít brzy do vedení. To se mu povedlo už po necelých dvou a půl minutách, kdy se prosadil Bogdány. Východočeši si to poté sice mohli zkomplikovat svým vyloučením, Západočeši však početní výhodu nevyužili a tak se znovu ke slovu dostal vedoucí celek. Tentokrát to byl Faltejsek, jenž dostal míček do sítě a bylo to tak 2:0. Když pak Plzeň v závěru třetiny nevyužila dobrou příležitost na snížení, šlo se poprvé za stejného stavu i do kabin.

Letohrad navýšil skóre a v klidu si ho hlídal

V podobném rytmu, ve kterém končila první třetina, začala také ta druhá. Až na tu vyjmu, že na světě byla další přesilová hra, jenž tentokrát využita byla. Postaral se o to svoji druhou brankou v utkání Faltejsek, který tak zároveň poukázal na to, že ještě neřekl poslední slovo. Když pak v jednadvacáté minutě přišla už čtvrtá branka do sítě Plzeňských, a to od Levého, s nadějemi Mečounů byl utrum.

Nula vzadu, vpředu vysoká produktivita

Začátek, podle toho, jak vypadal průběh zápasu, poslední periody, opět přinesl dvě branky v podání Letohradských. Hattrick nejprve dokonal, a podtrhl tak svůj skvělý výkon, Faltejsek, jenž tak navázal na svoji rozhodující trefu v sobotním prodloužení proti Hostivaři. A chvíli na to šestou branku ve finále mladšího dorostu vsítil Faltus, který tak už definitivně uzavřel gólový účet utkání.

Letohrad tak veze na východ Čech zasloužený titul. Dorost Západočechů však taktéž nemusí smutnit, vždyť skončil stříbrný, a to se pár hodin po prohraném finále taktéž cenní.

SK Hokejbal Letohrad vs. Plzeň 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Vojtěch Bogdány (Filip Lux, Filip Faltus), 12. Lukáš Faltejsek (David Levý, Vojtěch Bogdány), 19. Lukáš Faltejsek (David Levý, Filip Lux), 21. David Levý (Filip Faltus), 34. Lukáš Faltejsek (David Levý), 35. Filip Faltus (Bogdány)