CROSSDOCK Extraliga

Fejfar s Barnošákem nejgólovější, Martin Kruček nejužitečnější!

Finálová série a tedy celá loňská sezona CCM Extraligy je pár dnů za námi. Pojďme se tedy naposledy podívat na statistiky produktivity v letošních vyřazovacích bojích. Během posledního víkendu totiž padlo přes deset branek a pozice se nám různě promíchaly.

Začněme u nejgólovějších hráčů. Mezi ty se počítají dva borci, jeden z Kladna a druhý z Kert Parku. Tato statistika bude určitě více těšit mistrovského Tomáše Fejfara, jehož devět branek hodně pomohlo Pražanům k titulu. Ovšem podstatě nejvíce branek v play off vsítil kladenský Dominik Barnošák, jelikož on odehrál o zápas méně a přesto se také devětkrát trefil do černého.

Na zmiňovaných posunech má největší podíl Jan Nýdl z Kert Parku, jelikož se nakonec probojoval až na třetí pozici kanadského bodování, za což může především třetí finálový zápas, kde se prosadil hned dvakrát. Na stejných kanadských bodech je pak i nejproduktivnější hráč základní části. Tomáš Wróbel získal počet svých bodů za pět branek a devět asistencí.

Nejgólovější zároveň jeden z nejproduktivnějších

Posouváme se pomalu k samotnému vrcholu, protože nyní se zaměříme na nejužitečnějšího hráče. Tím se stává jednoznačně Martin Kruček, který zaznamenal jedenáct důležitých nahrávek, jež vedly k brance. Hned za ním je už zmiňovaný Tomáš Fejfar, který byl zase u devíti brankových situací svého celku. Z Kladna se pak u gólů nejvíce pohyboval Martin Špaček a Daniel Hnízdil, oba mají shodně sedm asistencí.

Před chvílí zmiňovaný starší z bratrů Kručkových rozhodl mimo jiné i dvě finálové prodloužení a po právu mu tak patří konečná půlená pozice na špičce play off produktivity. Stejně kanadských bodů, tedy osmnáct, má totiž také Tomáš Fejfar a tito dva hráči jednoznačně potvrdili, že se stali jedněmi z největších tahounů Kert Parku za vytouženým cílem!

Posun také u brankařů

Na samotný závěr se podíváme ještě na čísla brankářů. I když kladenský Jan Jirotka za poslední hrací víkend obdržel deset branek, na jeho pozici se nic nezměnilo. V konečném zúčtování to tak je nakonec pěkných 1,76 gólů na zápas, tedy úspěšnost 91,97%. Na konečné druhé místo se pak posunul Petr Kráčina, ten sice musel krýt skoro o dvě stě střel méně než Petr Mikl, i tak mu ale patří zmiňovaná pozice, a to s 2,21 brankami na zápas a úspěšností 90,10%.