CROSSDOCK Extraliga

Finálové střípky ze CCM Extraligy: Jak se hraje na kanystr? Přece Kert Park je mistr!

Dobojováno jest! O uplynulém víkendu byl doplněn poslední střípek do letošní mozaiky CCM extraligy hokejbalu. Hráči Kert Parku Praha se zavázali bývalému spoluhráči k tomu, že pro něho ligu vyhrají a tak se také stalo.

Den PRVNÍ: Kert Park vyloupil Kladenský zimní stadion

Finálová série mezi Kladnem a Kert Parkem začala sobotním utkáním na kladenském zimním stadionu. Kdo čekal opatrný začátek, bránění a čekání na chybu soupeře, ten byl na omylu. Již ve 34. sekundě zápasu totiž vsítil pražský Fejfar! Kladno bylo jako opařené a Miklovu branku téměř neohrožovalo. Rysi začali postupně vystrkovat drápky až během druhé třetiny a ve 25. minutě se také dočkali vyrovnání díky Štěpáníkovi. Do konce třetí třetiny se nic zvláštního nestalo, jen možná pršelo a pak přestalo, a tak se šlo na prodloužení. První krůček k mistrovskému titulu neudělal nikdo jiný, než pražský kanonýr Martin Kruček, který necelou minutu před koncem prodloužení svým gólem přivedl své spoluhráče k orgasmickému stavu a tým k vedení v sérii 1:0.

Den DRUHÝ: Kanonáda Kladna

Nedělní klání začali opět lépe Pražané, ale tipec jim nakonec utnul oblíbeným „šatňákem“ kladenský Martin Kohout. Když se ke Kohoutovi ve druhé třetině přidal Špaček a pak také střelec z předešlého zápasu Štěpáník, tak již bylo o osudu nedělního utkání téměř jasno. Na začátku poslední části utkání sice ještě pro Kert Park vykřesal jiskřičku naděje Kovář, ale rodící se plamen postupně uhasili Pospíšil, Pražák (Ondřej nikoliv hráč Kert Parku) a hráč s maskou vikinga Barnošák. Pražané si tak sbalili saky a taky paky a odjížděli do svých Lužin sice s pořádnou náloží, ale s jedním cenným vítězstvím.

Den TŘETÍ: Kruček v prodloužení umí

V sobotu si do pražského hokejbalového svatostánku našla cestu početná skupina diváků, která již od první chvíle sledovala velké dráma. Úvod patřil zcela jistě hostům, ale šlo o jakousi impotentní předehru, když se po tyčce a neproměněném trestném střílení ke slovu dostali dva pražští zadáci z Jižních Čech Nýdl se Šperlem a rázem to bylo 3:0 (Nýdl 2) a vypadalo to na debakl. Nicméně oslavné chorály během druhé třetiny postupně utichaly, neboť na jejím konci svítilo na světelné tabuli skóre 4:4! A když se výkon z třetí třetiny žádného z týmů do skóre nepromítl, tak muselo podruhé následovat prodloužení a tím pádem i gól Martina Kručka – 2:1 na zápasy!

Den ČTVRTÝ: Kert Park Praha mistrem

Čtyři zápasy finálové série stačily Kert Parku Praha, aby se stal mistrem extraligy. V tom posledním si šli prakticky od jeho začátku za vysněným premiérovým titulem. V 10. minutě nejprve „odpanil“ skóre utkání pražský Suda a o minutu později se k němu přidal Plzák, člověk na slovo vzatý. O další minutu později sice zazpíval kladenský Špaček, ale to bylo ze strany Kladna v podstatě vše. Ve zbytku zápasu se o slovo přihlásila opět jihočeská spojka Nýdl – Šperl a Lužiny tak zalilo šampaňské a fotoaparáty mohly začít naplno cvakat, což se také stalo, a tak jsme následně mohli vidět jednotlivé hráče i celý tým s pohárem snad ve všech dostupných médiích.