CROSSDOCK Extraliga

Bombastický pocit, zářil po titulu Michal Kovář. Podle něj rozhodla mentalita

Na Lužinách se bude slavit ještě hodně dlouho. Místní HC Kert Park Praha získal v neděli 7. května po třetí výhře nad kladenským Alpiqem historicky první titul, jehož oslavy si náležitě užije.

Naše mentalita v play off uzrála

Kert Park dokázal nečekané. Po problémech v základní části dokázal Kert Park nejprve v pětizápasové bitvě vyřadit východočeský Letohrad, následně vystavil před vlastním publikem stopku obhájci titulu a ve finále sestřelil i ambiciózního vítěze základní části z Kladna! Dlouhá zlatá cesta za splněným snem skončila ziskem zlatých medailí. „Je to úžasný pocit, v životě jsem nic podobného nezažil,“ hledá slova krátce po předání medailí a poháru pro vítěze CCM Extraligy Michal Kovář. „Bombastický, vůbec nevím, co se bude teď dít.

Útočník Kert Parku v posledním finálovém střetnutí pomohl k zisku kýženého třetího bodu jednou nahrávkou, během sezony ale častokrát podpořil ofenzívu nejlépe střílejícího týmu celé soutěže. Ve finále vstřelil pražský tým za čtyři zápasy 13 gólů a opět tím potvrdil svoje statistiky. Rozhodující ale bylo úplně něco jiného. „Rozhodla naše mentalita, která v play off dokonale uzrála. Zažili jsme všechno, důležitý byl hlavně tlak poté, co jsme ve třetím finále promarnili tříbrankové vedení. Nakonec jsme ale dokázali vyhrát a to nás neskutečně posílilo,“ tvrdí Michal Kovář.

Psychická výhoda byla na naší straně

V kabině Kert Parku se před závěrečným víkendem play-off CCM Extraligy počítalo, že kdo vyhraje zápas číslo tři, potvrdí svoji psychickou výhodu i v neděli. A přesně tak se stalo. Povzbuzený Kert Park de facto vstal ve třetím zápase hrobníkovi z lopaty poté, co po promarněném vedení 4:1 byl psychicky hodně dole. „Kladno je hodně zkušený tým, který se s tlakem dokáže vypořádat. Přesto si myslím, že výhoda byla na naší straně a taky jsme jí dokázali zužitkovat,“ komentuje jednatřicetiletý čerstvý šampion republiky Kovář.

Michal Kovář přišel do Kert Parku Praha z Letohradu, na který si i při rozhovoru vzpomněl. „Co nás čeká dále? Teď budeme slavit,“ začal odpovídat a pokračoval: „Pojedu ukázat pohár do Letohradu, abych si je udobřil. Uvidíme, co to přinese,“ dodal.

Play off CCM Extraligy je tímto zakončeno, před námi je vrchol druhé nejvyšší soutěže a následná baráž, hlavním programem však bude Mistrovství světa v hokejbalu 2017, které startuje již 1. června!