CROSSDOCK Extraliga

Kruček se v play off pořádně rozparádil! Benjamínek Sýkora nejlepším nováčkem

Vyřazovací boje CCM Extraligy a celá sezona nabídly neskutečně zajímavé a vyrovnané zápletky.

Sezona 2016/17 hlásí v CCM Extralize konečnou! Premiérový mistrovský titul sebral po úchvatné jízdě HC Kert Park Praha, který v play off ze sedmi domácích duelů pouze jednou prohrál, a to ve čtvtrtfinále s agilně hrajícími Jeleny z Letohradu. Ani loňský mistr z Pardubic a vítěz základní části z Kladna si na Pražany v jejich svatostánku na Lužinách nepřišli a Kert Park tak vybojoval historický trimuf pro svého tragicky zesnulého spoluhráče a kamaráda Libora Topolánka. Pražané se tak při prvním utkání následující sezony budou těšit z prstenů pro vítěze.

Nedílnou součástí již uplynulého ročníku jsou také individuální ocenění. Reprezentační útočník pražského Kert Parku Tomáš Wróbel si odnesl hned dvě ceny za nejlepšího střelce základní části CCM Extraligy, v níž dosáhl na metu 16 branek. K nim pak komplexně založený forvard s instinktem zabijáka přidal 17 asistencí a vysloužil si i ocenění pro neproduktivnějšího hráče základní části. Tento rychlonohý a technicky nadaný mág hrající s notnou dávkou důrazu se v play off prezentoval poctivými týmovými výkony a ke dvěma individuálním cenám přidal mistrovský extraligový titul.

Jirotka v základní části zavřel klec, Sýkora připomínal zkušeného mazáka

K jedním z nejcennějších osobních ohodnocení v play off každoročně patří cena pro nejužitečnějšího hráče, která nese jméno „Cena Libora Topolánka“. Tu si v letošních vyřazovacích bojích vysloužil tahoun mistrovského Kert Parku Martin Kruček, jehož forma se od čtvrtfinále s Letohradem neskutečně vyšponovala, o čemž svědčí jeho sedm tref do černého a jedenáct asitencí z třinácti zápasů! Ve finálové sérii proti Kladnu navíc dvakrát rozhodl duel v prodloužení a výraznou měrou se zasadil o premiérový titul z nejvyšší soutěže pro Kert Park.

Během finálové série CCM Extraligy se předala také cena pro nejlepšího brankáře základní části, v níž se nejlepšími výkony prezentoval kladenský Jan Jirotka. Toto ocenění je udělováno strážci svatyně, kteřý se pyšní nejnižším průměrem obdržených gólů na jedno utkání a musí mít odchytané minimálně dvě třetiny zápasů v základní části. Jan Jirotka tento aspekt hravě splňoval a během základní části obdržel pouze 1,56 gólů na zápas! Právem se tak těší i z nominace na domácí mistrovství světa v Pardubicích.

Rok co rok se také vyhlašuje cena pro nejlepšího nováčka CCM Extraligy. Dle hlasování trenérů extraligových klubů a reprezentačních trenérů A týmu a hráčů do 20 let, vzešlo jméno Milana Sýkory mladšího. Osmnáctiletý talentovaný forvard překypující technickým nadáním a střeleckou potencí se v sezoně prezentoval výtečnými výkony připomínající zkušeného mazáka. Byl ozdobou extraligového nováčka z Rakovníku, v němž si ze 17 zápasů základní části připsal 4 góly a 2 asistence.

Způsob tvorby individuálního ocenění:

1) Cena pro nejlepšího brankáře

udělena brankáři s nejnižším průměrem obdržených gólů na jedno utkání

podmínka: odchytáno minimálně 2/3 utkání základní části (odpovídající minuty).

Jan Jirotka – HBC ALPIQ Kladno (1,56 branek na zápas)

2) Cena pro vítěze kanadského bodování základní části

hráč s nejvyšším součtem vstřelených gólů + asistencí (základní část).

Tomáš Wróbel – HC Kert Park Praha 33 KB (16+17)

3) Cena pro nejlepšího nováčka extraligy

dle hlasování trenérů extraligových klubů a reprezentačních trenérů – trenér reprezentace A týmu + U20

Milan Sýkora HBC Rakovník

4) Cena pro nejlepšího střelce extraligy

hráč s nejvyšším počtem vstřelených gólů v základní části.

Tomáš Wróbel – HC Kert Park Praha 16 gólů

5) Cena pro nejužitečnějšího hráče play off

navrhujeme pojmenovat jako cenu Libora Topolánka,

dle hlasování trenérů extraligových klubů, reprezentačních trenérů – trenér reprezentace A týmu + U20 a tří zástupců medií ČT Jílek, Schrofel, Vrkoč

Martin Kruček - HC Kert Park Praha