CROSSDOCK Extraliga

Lužiny zavalila euforie. Kert Park zvládl i druhý domácí zápas a slaví premiérový titul!

Je konec, je dobojováno! I druhý finálový zápas v hlavním městě přinesl parádní podívanou, kterou mohli začít s o hodně větším klidem na hokejkách domácí hráči Kert Parku, kteří si v sobotu vybojovali mečbol.

První třetina opět hodně rozhodovala

Obrovská psychická výhoda byla na domácích hráčích vidět od začátku zápasu, a to se po chvíli převtělilo také ve vedoucí branku. Tomáš Wróbel sice nejprve první velkou příležitosti nevyužil, ovšem Martin Suda chvíli po polovině první periody díky taktéž svému zápalu směrem do branky dokázal už míček dostat za záda Jirotky. Chvíli na to vypálil Lukáš Plzák, který trefil sice brankovou konstrukci, od té se ale rána dostala do sítě, takže z toho byla nakonec velice pohledná a také důležitá branka domácích.

Kladno se tak rázem nacházelo ještě v těžší pozici, kterou si ale do konce první třetiny dokázalo trochu vylepšit. K vyraženému míčku po tvrdé střele od červené čáry rychle přispěchal Martin Špaček a Středočeši byli zpět ve hře.

Velká aktivita Kladna k vyrovnání nestačila

Rysové se pochopitelně museli pokusit v dalším pokračování hodně rychle vyrovnat a poté strhnou vedení na svoji stranu. A tak také vypadal obraz hry, Kladno začalo předvádět, proč vyhrálo základní část a během play off hrálo také jeden z nejlepších hokejbalů. Několik velkých šancí však nebylo proměněno a tak se dostal možná k rozhodujícímu úderu domácí celek. Tomáš Wróbel zpoza branky nahrál na Jana Nýdla, který navázal na své dvě sobotní trefy a tentokrát poslal Pražany zpět do dvoubrankového vedení. O to mohli sice domácí znovu přijít, snižovací trefa hostů však kvůli odpískané přihrávce rukou uznána nebyla.

Třetí třetina i tak slibovala velice zajímavou podívanou, Kert Park se především musel poučit z předchozí dne, kde o podobný náskok už přišel. Naopak Kladnu bylo jasné, že pokud nedokáže smazat ve třetí části své manko, je to pro něho poslední třetina v letošní sezoně.

Kert Park si titul už uniknout nenechal

Domácí celek však začal závěrečnou periodu aktivně a pro zaplněné Lužiny se tak hrál stále pohledný útočný hokejbal. Ten přinášel v neděli více branek do sítě hostujícího celku, a ta čtvrtá, která dá se říci tak už skutečně definitivně zlomila kladenskou snahu zvrátit zápas, přišla v osmatřicáté minutě. David Šperl vyslal směrem na Jirotkovu klec pořádně prudký projektil, jenž také skončil v síti.

Kladno se sympaticky nevzdalo a o chvíli později tak alespoň vykřesalo zpět malinkou jiskřičku naděje. Petr Ogurčák snížil necelých pět minut před třetí sirénou zpět na rozdíl dvou branek. To už ovšem bylo pro hosty veliké soustu a definitivní mistrovskou tečku za sezonou pak udělal do prázdné branky Tomáš Fejfar.

Kert Park tudíž dosáhl na premiérový mistrovský titul v CCM Extralize, potvrdil své předsezonní ambice a uctil památku zesnulého spoluhráče Libora Topolánka nejlépe, jak mohl. Do nebe mu totiž poslal vysněný titul z Lužin!

HC Kert Park Praha vs. HBC ALPIQ Kladno 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Suda (Vyskočil, Kovář), 11. Plzák (Kruček M.), 25. Nýdl (Wróbel, Fejfar), 38. Šperl (Nýdl, Fejfar), 45. Fejfar (Kruček M.) – 12. Špaček (Kudela), 41. Ogurčák (Barnošák).

Střely: 23:32, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 447, rozhodčí: Kettner, Záhora.

Konečný stav série: 3:1.

HC Kert Park Praha: Mikl (Papranec) – Nýdl (C), Dulava, Šperl, Sklaník, Bureš, Blaško, Bošák – Fejfar, Kruček M., Wróbel, Kruček J., Kovář, Plzák, Sitter, Postulka, Javorka, Vyskočil, Roznberg, Suda, Pala.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Majerníček) – Kudela, Pospíšil, Dědič (C), Haisman, Soukup, Rejthar, Šícha - Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil D., Ogurčák, Barnošák, Nosek, Novák, Potěchin.