CROSSDOCK Extraliga

Střelecké hody, my trenéři máme ale pár šedin navíc, usmívá se po mečbolu Kuna

Třetí finále letošní CCM Extraligy přineslo bezesporu nejzapeklitější a nejzajímavější bitvu. Na Lužinách se totiž dostali nejprve do takřka rozhodujícího náskoku domácí, ovšem hosté nic nevzdali a i když opět inkasovali, nakonec dokázali dotáhnout zápas až do prodloužení.

Ze začátku jsme tápali, Kladno bylo lepší

První třetina v prvním zápase přinesla vedoucí branku Pražanů, která byla pro průběh velice důležitá, jelikož utkání dospělo do prodloužení, kde se radovali na Kladně hosté. Ve druhém zápase se zase do vedení dostali Kladenští, kteří tak utnuli do té doby mírnou převahu hostů. A ve třetím utkání opět byla první perioda velice důležitá. Kladno totiž bylo od začátku lepší a tlačilo se hned do střeleckých pokusů. „Byli jsme ze začátku tápající a zbytečně zakřiknutí, možná to bylo tou tíhou domácího zápasu. Naštěstí jsme se z toho rychle dostali,“ těšilo trenéra Kert Parku Davida Kunu.

Pražané totiž byli minimálně první polovinu úvodní třetiny pod tlakem, ovšem poté neproměnil trestné střílení hostující Daniel Hnízdil a domácí začali skórovat. Po patnácti minutách tak na tabuli svítilo skóre 3:0 a pro všechny diváky tudíž bylo jasné, že toto už je více než nadějný výsledek. Ovšem druhá třetina všechny vyvedla z omylu. „Zbytečnými individuálními chybami a jedním našim faulem jsme během druhé třetiny nabídli hostům vyrovnání. Za stavu 4:1 pro nás musíme takovéto zápasy kontrovat úplně jinak!“ měl pochopitelně jasno lodivod Pražanů.

Věděli jsme, že na domácím hřišti to bude úplně jiné

Vzhledem k průběhu se musí říct za nečekaně vyrovnaného stavu po druhé třetině, se tak šlo do třetí části. V té měli více střeleckých pokusů hosté, své šance ale neproměnili ani domácí. „Myslím, že třetí třetina a prodloužení ale bylo vyrovnané a vyhrát skutečně mohla obě mužstva. To, že jsme tím vítězem my, nás samozřejmě ohromně těší. Rozhodl to znovu blázen Martin Kruček, který je neuvěřitelný hráč a takto napínavé a strašně důležité duely dokáže překlopit na naši stranu,“ vysekl David Kuna poklonu svému nejproduktivnějšímu hráči a staršího z bratrů Kručkových v dresu Kert Parku hned měl možnost poplácat po zádech.

Před týdnem byla série rozehrána na velkém hřišti v kladenské ČEZ aréně, když se finále přestěhovalo na o hodně menší, standardní, hřiště na Lužinách, bylo to nesmírně vidět. Skutečně hodně rychlá hra musela dostat do varu všechny z necelých čtyř stovek diváků. „Věděli jsme, že tady bude daleko více osobních soubojů a situací jeden na jednoho. Nesměli jsme v nebezpečných prostorech zbytečně ztrácet balónky a k hráčům jsme museli rychle přistupovat,“ říká Kuna a ještě navazuje: „Možná i proto jsme neměli začátek takový, protože Kladno hrálo velice dobře. Ve finále se to hraje ale na góly a těch jsme dali o jeden více, důležité vítězství tak máme my.“

Napínavý průběh musel bavit už zmíněný počet diváků a na Lužiny si našli za slunečného počasí ve velkém počtu cestu i fanoušci z nedalekého Kladna. „Devět gólů na finále je, myslím, super. Pro nás trenéry to přineslo dalších pár šedivých vlasů, ale tohle je reklama na náš sport. Jsme tak rádi, že se na tom s Kladnem můžeme podílet i my a doufám, že se bavili diváci i u živého vysílání,“ uzavírá trenér Kert Parku, kterému by v neděli odpoledne mohly započat hodně dlouhé oslavy…