CROSSDOCK Extraliga

Kert Park se natahuje po titulu! Vyspíme se a urveme to, hlásí odhodlaně David Šperl

V týmu Kert Parku Praha najdeme řadu zkušených hráčů, k nimž bezpochyby můžeme řadit i Davida Šperla. Jeden z předních obránců rád pomůže i s útokem a přesně to ukázal ve třetím finále. Gólem číslo tři navýšil vedení Kert Parku, následně musel krotit kladenský elán v honbě za obratem.

Můj přesilovkový gól jsme pečlivě trénovali

Na úvod mě zajímají vaše pocity. Vzhledem k průběhu zápasu zřejmě velká úleva...

Řekli jsme si, že do zápasu musíme jít a urvat ho za každou cenu. Tvrdili jsme, kdo vyhraje třetí zápas, na 110% získá titul. Je to nesmírná psychická výhoda. My musíme v neděli udržet střední pásmo, nechat je nahazovat z dálky a hrát důrazně, klidně i za cenu faulu.

Pojďme po stopách utkání. Kladno začalo velmi aktivně, znamená to, že přechod na menší hřiště zvládlo lépe?

Neřekl bych, že lépe. Je to běhavější tým, my se snažíme hrát technický hokejbal a čekali jsme, že na nás vlétnou. Ale ne až takhle. Hlavní bylo, že jsme to ubránili, pak měli první šance a dali góly. Ve finále si ale musíme vedení 4:1 udržet, už by se to nemělo opakovat.

Vy jste gólem v početní výhodě zvyšoval již na rozdíl tří branek. Byla to secvičená akce?

Ano, trénovali jsme to se Sašou (Tomáš Wróbel, pozn.red.) na tréninku ve středu. Vyběhl jsem si zpoza brány mezi kruhy s tím, že se mi podaří trefit hokejku. Vyšlo to, takže super.

Po finále už se nikdo nebude ptát co a jak

Jak jste na tom byli po psychické stránce poté, co jste ve finále prohospodařili tříbrankové vedení?

Za stavu 4:1 jsme měli hrát stále v nastaveném tempu, polevili jsme, třetí lajna zachybovala a dostala dva góly, ale to se stane. Vyrovnávací přišel po mém vyloučení, to se nesmí stávat.

Mohlo vám pomoci i to, že jste od Kladna dostali velké množství branek i ve druhém zápase?

Tam jsme odehráli úplně jiné utkání, výsledek dění na hřišti příliš neodpovídá. Za stavu 1:3 jsme mohli dát dva góly, jenže místo toho tam góly napadaly soupeři. Řekli jsme si, že to hodíme za hlavu. Do Kladna jsme si jeli pro jedno vítězství a to se podařilo. Povedlo se to v sobotu v prodloužení, po finále se už nikdo nebude ptát co a jak.

Po výhře v prodloužení na vaší straně zavládla velká euforie, nyní je potřeba se ale i koncentrovat na další duel. Půjde vůbec usnout?

Je tu dostatek zkušených hráčů, kteří se s tím poperou. Trenéři nás na to připravovali, v klidu si dáme dvě pivka, vyspíme se, zregenerujeme a zítra to urveme!