CROSSDOCK Extraliga

Kert Park krok od titulu! Třetí finále rozhodl znovu Martin Kruček

Finálová série letošního play-off CCM Extraligy se přesunula do hlavního města, na Lužinách se sešlo velké množství fanoušků, které dokreslilo vynikající atmosféru finálového duelu.

Tři smrtící údery srazily Kladno do kolen

Od úvodních minut měli navrch hokejbalisté Kladna, kteří brankáře Petra Mikla mezi tyčemi rozhodně nešetřili. V útoku vystrašil domácí příznivce zejména Martin Kohout, jehož velkou šanci musel likvidovat právě brankář Kert Parku. Po střele Šíchy dokonce domácím pomohla tyčka, nepomohlo ani trestné střílení Daniela Hnízdila. Optická převaha Kladenských však dlouho nepřinesla ovoce, a tak přišla gólová radost na opačné straně.

V první přesilové hře v úvodu deváté minuty prošla Jirotkovi do sítě střela obránce Jana Nýdla, zkušený zadák mužstva Davida Kuny se následně radoval ještě jednou. O tři minuty se stejný hráč prosadil podruhé a zmar kladenského ALPIQu podtrhl chvíli na to další obránce Kert Parku David Šperl. Tři rychlé góly domácího celku byly pro soupeře problémem, jak se později ukázalo, ne však neřešitelným.

Otočka o 180°! ALPIQ smazal ztrátu

Druhé dějství však přineslo v zaplněném areálu na Lužinách naprosto jiný zápas. Herně mělo sice stále ze hry Kladno, tentokrát to ale již dokázalo promítnout i do tabule ukazující skóre. Dvě minuty po návratu z kabin dokázal snížit dorážkou Michal Potěchin, na korigující trefu však domácí našli včasnou odpověď. Skvělou samostatnou akci předvedl Tomáš Wróbel, nejlepší střelec CCM Extraigy se sám uvolnil po návratu z trestné lavice, obkroužil branku a počtvrté překonal Jirotku.

Kladno ani tato branka nesložila, na konci druhé třetiny totiž dokázalo během třech minut a osmnácti vteřin srovnat stav finálového duelu. Svoji kvalitu nejprve ukázal Dominik Barnošák, chvíli na to využil dobrého tlaku na brankovišti Martin Kohout a srovnání stavu vystřelil v přesilové hře Jan Pospíšil poté, co se ocitl naprosto sám na levém kruhu. Po druhé třetině se tak začínalo od nuly.

Boj, bitka a vítězná euforie Kert Parku

Vyrovnaný stav před začátkem třetiny naznačil, že nás čeká dějství, ve kterém by se třeba mohlo rozhodovat o držiteli mistrovského titulu. Oba celky k němu přistoupily velmi zodpovědně, snažily se nedělat chyby, aby neinkasovaly zbytečnou rozhodující branku. Hlasitě povzbuzující fanoušky ještě více dostala do varu regulérní bitka mezi Davidem Vyskočilem a Martinem Kohoutem. Dobré příležitosti měli například Potěchin s Pospíšilem, ani jednomu se ale Mikla prostřelit nepodařilo.

Za nerozhodného stavu došlo utkání až do prodloužení, ve kterém se stejně, jako v prvním případě v Kladně, radoval Kert Park. Rozhodnutí vzal na svá bedra opět Martin Kruček, jenž zakončil exkluzivně svoji útočnou akci a rozpoutal velký vír žluté radosti! Kert Park se ujal vedení v sérii 2:1 a v neděli může slavit zisk mistrovského titulu!

HC Kert Park Praha – HC ALPIQ Kladno 5:4 po prodloužení (3:0, 1:4, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Nýdl (Kruček M., Fejfar), 12. Nýdl (Wróbel), 13. Šperl (Wróbel, Nýdl), 21. Wróbel (Pala), 47. Kruček M. (Roznberg) – 18. Potěchin (Barnošák, Šícha), 26. Barnošák (Šícha), 28. Kohout (Potěchin), 29. Pospíšil (Štěpáník, Kudela)

HC Kert Park Praha: Mikl (Papranec) – Nýdl (C), Dulava, Šperl, Skalník, Bureš, Blaško, Bošák – Fejfar, Kruček M., Wróbel, Kruček J., Kovář, Plzák, Sitter, Postulka, Javorka, Vyskočil, Roznberg, Suda, Pala.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Hasiman, Soukup, Rejthar – Šícha, Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil, Ogurčák, Barnošák, Šrámek, Nosek, Novák, Potěchin, Majerníček