CROSSDOCK Extraliga

Jak se bude dařit Kert Parku na domácím hřišti? Finále pokračuje dalšími zápasy!

Během prvního květnového víkendu nás čekají další dva zápasy finále CCM Extraligy. V neděli 7. května můžeme poznat nového vítěze, který přebere pomyslné žezlo po HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice. Kert Park Praha uspěl hned v prvním utkání, kdy zamířil na kladenský zimní ČEZ stadion.

Dá se říci, že Kert Park Praha do prvního finálového utkání přímo vlétl. Z branky se totiž radoval už po čtyřiatřiceti vteřinách, kdy míček za brankářova záda dorazil Tomáš Fejfar. To však bylo od hostů v základní hrací době všechno. Kladenští srovnávali během druhé třetiny, ale ani oni už další branku nepřidali. V prodloužení se o slovo přihlásili opět hosté, kteří po osmi minutách ukončili utkání. Po rychlé kombinaci se sám u pravé tyče objevil Martin Kruček, který rozhodl o vítězství svého týmu.

„Nevím, jestli to bylo ovlivněno váhou toho, že je to už finále, ale prostě jsme nezakončovali tak, jak jsme si řekli. Když jsme měli míčky pod kontrolou, tak jsme je lacino odevzdávali ve středním pásmu soupeři, který tak chodil do rychlých protiútoků a přečíslení,“ řekl po prvním finálovém utkání asistent hlavního trenéra kladenských rysů Milan Maršner.

Po nedělním utkání už mohli být Kladenští spokojenější. V půlce druhé části se ujali tříbrankového vedení, Kert Park Praha sice zkraje závěrečné části snížil, ale to ALPIQ Kladno nemuselo vůbec mrzet, protože přidalo další tři góly a došlo si tak pro vítězství 6:1. „Nemyslím si, že naše snížení přišlo pozdě. Už se nám povedl konec druhé části, kde jsme měli dvě dobré šance. Snížit se nám ale povedlo až ze začátku třetí třetiny a hned na to jsme měli další dobré příležitosti. Kdybychom dali ještě druhý gól, možná by to dopadlo jinak. Bohužel jsme se víckrát neprosadili, Kladno pak dalo hezké góly, v pohodě to dohrálo a my jsme jim bohužel dělali jen takovou asistenční službu,“ hodnotil smutně ihned po skončení druhého utkání lodivod Kert Parku David Kuna.

HC Kert Park Praha vs. HBC ALPIQ Kladno