CROSSDOCK Extraliga

Martin Kruček se osamostatnil na vrcholu kanadského bodování, kdo je hned za ním?

Po minulém víkendu jsou za námi další dva zápasy play off CCM Extraligy, tedy ty finálové, které především v neděli pohnuly statistikami. V popředí se stále drží hráči Kert Parku, na které však stále více dotahují borci právě druhého finalisty z Kladna.

Už v sobotu v prvním finále CCM Extraligy se po čtyřiatřiceti vteřinách ozvali hodně úderní hráči ze základní části v kádru Pražanů. Na konci rychlé akce totiž stála nahrávka Wróbela na Fejfara, který tak zaznamenal už osmou branku v play off a přeskočil tak vloni nejgólovějšího hráče ve vyřazovací části – Jan Bílý z Pardubic totiž stihl o jednu trefu méně. K tomuto číslu se však ještě za moment vrátíme.

Na vrcholu statistik se ale vyhřívá po úvodním finálovém víkendu Martin Kruček. Především musíme zmínit sobotní trefu v prodloužení, která tak rozhodla, že se Kert Park dostal v sérii do vedení. Když k tomu ještě poté přišla asistence v méně úspěšné nedělní odvetě, je z toho pro staršího z bratrů Kručkových v dresu Pražanů už čtrnáct kanadských bodů!

Ostrostřelci Barnošák s Fejfarem se přetahují o krále střelců!

Třetí a čtvrtá pozice pak patří hráčům Alpiqu. Hned za úvodní dvojicí je totiž Radim Štěpáník, jenž má na kontě sedm branek a pět asistencí, a totéž, akorát v opačném pořadí, předvedl v letošním play off také Martin Špaček. Podobné čísla jako Špaček má pak i Daniel Hnízdil, který však dal prozatím o jednu branku méně.

A nyní zpět ke gólům. Číslo osm totiž svítí, jak už bylo zmíněno, u Tomáše Fejfara. Ovšem ten není sám, i Dominik Barnošák totiž potvrdil ve druhém finále, že mu střelný prach nezvlhl a za osm branek a dvě asistence má kladenský vousáč prozatímní šesté místo v bodování.

Pojďme se také podrobněji podívat na statistiky brankářů, u kterých se pořadí nezměnilo. Stále jednoznačně vede kladenský Jan Jirotka. Ten momentálně obdrží 1,24 gólů na zápas a z 226 střel má úspěšnost 94,25%. Strážce svatyně Kert Parku Petr Mikl má po uplynulém víkendu především kvůli neděli už vyšší čísla, nyní to vychází na 2,18 gólů na zápas a ze 308 střel úspěšnost 92,21%.