CROSSDOCK Extraliga

Útočných faulů jsme se vyvarovali, přesilové hry jsme ale neproměnili, mrzí Kunu

Letošní finálová série je stejně jako ta z minulého roku po prvním hracím víkendu vyrovnaná. Prozatímní výsledek 1:1 na zápasy však dokazuje, že tuhý a vyrovnaný boj to je i na hřišti.

Bohužel jsme pak Kladnu dělali jen asistenční službu

Ovšem Pražané nezačali ani v neděli špatně a zdálo se, že už navazují na svůj velice povedený výkon z úvodu finále. Kladno však přečkalo oslabení a nakonec samo udeřilo, na což už hosté nedokázali rychle odpovědět. „Domácí nakonec vyhráli jednoznačně a zaslouženě, naopak my jsme si za naše chyby v obraně zvítězit nezasloužili,“ říká na začátek trenér celku z hlavního města David Kuna. „Neměli jsme tam však špatné pasáže, domácí ale byli důraznější, rychlejší a efektivnější v koncovce, proto zvítězili,“ dodal.

Ofenzivní síla Kert Parku je zjevná, proto, i když po druhé třetině Kladenští vedli o tři branky, nemohli rozhodně nic zabalit. „Nemyslím si, že naše snížení přišlo pozdě. Už se nám povedl konec druhé části, kde jsme měli dvě dobré šance. Snížit se nám ale povedlo až ze začátku třetí třetiny a hned na to jsme měli další dobré příležitosti. Kdybychom dali ještě druhý gól, možná by to dopadlo jinak,“ říká trenér Kuna a ještě pokračuje: „Bohužel jsme se víckrát neprosadili, Kladno pak dalo hezké góly, v pohodě to dohrálo a my jsme jim bohužel dělali jen takovou asistenční službu.“

Trenéra hostujícího celku minulý víkend trápily nejen útočné fauly, kterými se jeho mužstvo samo sráželo. Do nedělního zápasu se to tak Pražané už snažili konečně změnit. „Něco tam bylo, ale spíš mě tentokrát mrzelo, jak jsme sehráli naše přesilové hry, kterých jsme měli dost. My jsme ale nějaký hloupý faul při útočení konečně neudělali,“ mohlo nepatrně těšit trenéra Kert Parku.

Musíme minimalizovat fauly a využít domácí prostředí!

Čtvrtý celek základní části tak proti naopak prvnímu Kladnu vybojoval jednu cennou výhru a do hlavního města se tak celá série stěhuje za otevřeného stavu pro oba týmy. „Spokojení určitě jsme, vyhráli jsme na Kladně jeden zápas a na Lužinách tak budeme hrát obě utkání. Je to velice vyrovnaná série, která se bude odvíjet od toho třetího zápasu. My se tedy momentálně soustředíme už jen na sobotu, kterou chceme zvládnout!“ má pochopitelné přání David Kuna.

Jak ukázala první dvě utkání, rozhodovat budou zřejmě opět maličkosti. Důležité bude, kdo se dostane do vedení a pak také třeba přesilové hry. „Musíme se také vyvarovat individuálních chyb v obraně, to je pro nás zásadní. A také, abychom minimalizovali fauly. Jelikož při hře pět na pět jsme Kladnu minimálně vyrovnaným soupeřem, možná místy i lepším,“ říká na závěr trenér Kert Parku s tím, že především chtějí využít domácí prostředí.