CROSSDOCK Extraliga

Finále na Lužinách? Mobilní tribuna a soutěž o vstupenky na mistrovství světa!

Finálová série Play off CCM Extraligy minimálně na deset dní opustila kladenský zimní stadion a přesunula se do hlavního města. Přesně týden po zápolení v Kladně nás čeká třetí a čtvrtý finálový duel v Praze na Lužinách.

Mobilní tribuna přinese divákům lepší podmínky

Kert Park Praha se chystá na velkolepý víkend. V sobotu od 16 a v neděli od 14 hodin odstartují finálová utkání vyřazovacích bojů CCM Extraligy, která mohou znamenat konec klubové sezony a korunovaci mistra. Do zákulisí finálové série nahlédneme s trenérem pražského týmu Davidem Kunou, jenž v klubu Kert Parku Praha zastává taktéž pozici předsedy klubu a z toho důvodu má před prvním květnovým víkendem spoustu, i mimosportovního, zařizování.

„Na finálové zápasy chystáme na Lužinách dvě novinky,“ prozrazuje na úvod lodivod střídačky Kert Parku. „Postavíme mobilní tribunu naproti střídačkám jako kdysi na finále s Vlašimí. Diváků přijde více a chceme, aby se cítili komfortně a mohli zápas sledovat z protější strany vsedě,“ popsal Kuna a dodal: „Zároveň tribuna přinese lepší podmínky pro kamery Hokejbal TV.“

Kromě přistavené tribuny Kert Park myslí na své fanoušky i zajímavou soutěží. „Rozhodli jsme se vytvořit pro fanoušky soutěž v podobě slosování o vstupenky na světový šampionát a to jak v sobotu, tak v neděli,“ láká příznivce hokejbalu David Kuna. Před samotným startem třetího finálového klání ještě dojde ke slavnostnímu ceremoniálu, v rámci kterého budou oceněni nejlepší hráči CCM Extraligy.

Náš dům, náš hrad. Doma umíme a věříme si

Divácký zájem o finále byl velký již v Kladně a v Praze to nebude jiné. Jaká se na hřišti v Lužinách očekává návštěva? „Jako hráč si pamatuji číslo, které se řešilo na finále s Vlašimí, kolik vlastně jsou Lužiny schopny pojmout diváků. Když o víkendu dorazí kolem 500 fanoušků, budeme rozhodně spokojeni,“ plánuje David Kuna, který zároveň nahlíží na model, jenž by z pohledu Kert Parku přinesl zajímavou diváckou přízeň.

„Návštěvy byly během sezony hodně různorodé, nejvíce diváků dorazilo ve středu večer na páté čtvrtfinále. Hodně lidí dorazilo přímo z Letohradu, přesto si troufám tvrdit, že je to cesta do budoucna a rozhodně bych se jí nebránil. Zápasy by se, v případě kvalitního osvětlení, mohly hrát klidně v týdnu večer,“ nakousl tuto myšlenku zkušený trenér finalisty letošního ročníku.

Po sportovní stránce jsou hráči Kert Parku na druhý finálový víkend náležitě připraveni a jsou odhodláni využít domácího prostředí k zisku mistrovského triumfu! „Prokázali jsme, že doma umíme hrát a věřím, že uspějeme. Spousta fanoušků nám fandila již na Kladně, na Lužiny jich přijde daleko více a jejich podporu můžeme přetavit v rozhodující výhodu,“ uzavírá trenér Kert Parku David Kuna.