CROSSDOCK Extraliga

Podařilo se nám udržet na uzdě největší útočné opory soupeře, těšilo Maršnera

Kladno se po prvním finálovém duelu dostalo do pozice, ve kterém se v letošním play off ještě nenacházelo, tedy do pozice prohrávajícího v sérii. To však po druhém zápase už neplatí, jelikož Středočeši nechali na prohru po prodloužení zapomenout vysokou výhrou 6:1 hned následující den.

Důležitým momentem bylo naše vedení

Kladno ani druhý duel nezačalo podle představ a chvíli to vypadalo na skoro stejný obraz hry, který nastal v prvním finálovém souboji. Kert Park totiž po oba víkendové dny začal hodně aktivně a především se snažil jít do vedení. V sobotu se mu to povedlo, v neděli už ne. „Znovu to byl vyrovnaný zápas, ve kterém záleželo, kdo v jaké části dá branku. My jsme ze začátku ustáli přesilové hry, naopak jsme z jedné naší dali branku,“ těšilo kladenského asistenta trenéra Milana Maršnera.

Alpiq se tak oproti prvnímu utkání vrcholu sezony nemusel obávat o výsledek od prvních minut, naopak těsně před první sirénou se dostal do velké psychické výhody. „Důležitým momentem bylo, když jsme se dostali do vedení. Navíc se nám podařilo udržet na uzdě hostující největší útočné opory,“ dále pokračoval jeden z domácích trenérů.

Důležité vítězství, i Kert Park nás někdy uzamknul

V sobotním duelu kladenské trápila malá efektivita ve střelbě, což se do druhého zápasu domácí snažili rychle změnit. A v neděli to tak už byli hlavně rysové, kteří proměňovali početné výhody. „Něco jsme změnili, ovšem nemyslím si úplně, že střelby bylo v sobotu málo. V neděli jsme spíše naše koncovky přeměňovali v góly,“ myslí si kladenský muž z lavičky a ještě dodává: „Hráči samozřejmě sami moc dobře vědí, že, navíc v play off, početní výhody hodně rozhodují. Jsem rád, že i díky nim jsme vyrovnali sérii.“

Na světelné tabuli tak nakonec u Alpiqu svítila po pětačtyřiceti minutách číslice šest, kdežto u hostů pouze jedna. Zároveň však nutno podotknout, že jednotlivé výsledky v play off nehrají roli a je to pořád vždy jen jeden bod. „Výsledek pak vyplynul ze hry, především z té třetí třetiny, kdy nám skóre naskákalo nejvíce. Jinak to však byla vyrovnaná hra, Kert nás místy uzamknul, my jsme se tak museli soustředit na kvalitní obranu. Jsme moc rádi, že se nám to povedlo dotáhnout do vítězného konce,“ uzavírá Milan Maršner.