CROSSDOCK Extraliga

Kladno má skvělé přesilovky, nesmíme jim je tolik nabízet, má jasno Michal Kovář

Kert Park ve druhém finálovém zápase CCM Extraligy nedokázal navázat na svoji sobotní výhru po prodloužení a tentokrát po šestibrankovém přídělu od Kladna prohrál. Vysoký výsledek sice nic neřeší a Pražané jsou známí tím, že především takové prohry, navíc v play off, hází rychle za hlavu.

Chuť snížit byla stále, bohužel to ale nešlo

Michale, na jednu branku se zkrátka ve finále vyhrát nedá…

(kysele se usměje) To určitě ne, v první třetině jsme opět měli hodně šancí, takže škoda, že jsme je nevyužili a nedali tu první branku my. Pak jsme udělali chybu a prohrávali jsme.

Branka do šatny pochopitelně příjemná není, každopádně do druhé periody jste museli jít odhodlaní minimálně vyrovnat, že?

Ano, tenhle výsledek jsme se snažili co nejrychleji zvrátit. Měli jsme tam početní výhody, škoda ale, že to potom chvílemi vypadalo, jako by měl rozhodčí rozbitou píšťalku. Také škoda, že jsme během třetí třetiny zbytečně faulovali a domácí pak už definitivně rozhodli. Možná bychom s vývojem ještě něco stihli udělat.

Jak se to stane, že po dobrém vstupu do první třetiny pak takto Kladno pustíte do hry a nakonec je z toho prohra 1:6?

Těžko říci, do stavu 1:3 jsme ještě věřili, že s tím něco můžeme udělat. Když jsme však obdrželi čtvrtou branku, tak jsme se dostali do křeče. Chuť rychle snížit sice stále byla, ale prostě to už nešlo.

Kladenské přesilovky jsou hodně úderné, nesmíme jim je dovolit

Vraťme se ještě na začátek třetí třetiny, kde se vám osobně povedlo snížit. Ten plán byl do začátku třetího pokračování asi jednoznačný…

Jasně, dát rychle branku. Chtěli jsme na to ale využít pochopitelně každé chvíle v utkání, už od samého úvodu. Bohužel jsme v neděli poprvé skórovali až na začátku třetí třetiny. Škoda, že se nám nepovedlo proměnit více přesilových her, kterých jsme neměli málo. Naopak Kladno my vůbec do žádných početních výhod pouštět nemůžeme, oni to mají sehrané velice dobře.

O týmu Kert Parku je známo, že se snaží na výsledky zápasu rychle zapomenout. A nutno podotknout, že je to především u těch prohraných zápasů velice dobrý plán, protože vám následující zápasy zase vycházejí. Tudíž stěhovat sérii za stavu 1:1 je asi příjemné, ne?

Určitě! I když stav 1:1 pro nás nevypadá tak hezky, jako třeba 2:0, tak to rozhodně bereme. Příští týden hrajeme na domácím hřišti a pro jedno vítězství jsme si sem jeli. Takže je to pro nás vlastně takový malý úspěch. (usmívá se)

Jak jste se vyrovnali s tím větším hřištěm na kladenském ČEZ stadionu?

Velký prostor nám dává více času na kombinaci. Je tam méně osobních soubojů a vzhledem k tomu, že jsme technický tým, tak jsme na tomto hřišti mohli svoji přednost prodat.

S čím však i vy určitě nebudete spokojený, jsou útočné fauly, které vás doprovází. Proč k nim podle vás pořád dochází?

Asi to je přemotivovaností. Všichni chceme finále moc vyhrát a možná z toho pak plynou naše fauly, i když útočíme. Musíme se toho ale rychle vyvarovat, doufám, že od příštího zápasu už to bude lepší. Jak jsem říkal, kladenské přesilovky jsou velice úderné a my jim je už nesmíme nabízet.