CROSSDOCK Extraliga

Vyrovnáno! Kladno odčinilo úvodní prohru a nasázelo Kert Parku šest branek

Je to v letošním play off CCM Extraligy už skoro takovou tradicí, že v jednotlivých stupíncích se po prvním hracím víkendu série většinou stěhují za vyrovnaného stavu.

Kert Park začal znovu dobře, Kladno pak ale zabralo

Začátek druhého finálového zápasu začal velice podobně jako v sobotu, jelikož znovu to byli hosté, kteří se tlačili do branky a především k úvodnímu gólu. Na ten však oproti prvnímu zápasu tak brzy nedošlo, protože Kladno tentokrát hrálo v defenzivě ještě více ostražitě a sebejistý byl i Jirotka mezi třemi tyčemi, který dokázal vychytat také Wróbela, jenž se na něho hnal defacto úplně sám.

Kladno ale od začátku také logicky pomýšlelo na ofenzivu a postupně se tak hra nepatrně otočila, až z toho začala být mírná převaha domácích. Ti se vehementně snažili vsítit Pražanům neoblíbenou branku do šatny, na kterou nakonec necelou minutu před první sirénou došlo. Martin Kohout stál na správném místě a také ve správný čas, tudíž to bylo 1:0.

Hrálo se nahoru dolu, branky ale padaly jen do hostující sítě

Druhá třetina začala útočnou hrou na obě strany a opticky to tak vypadalo na hodně vyrovnaný zápas. Kladenští však rychle dokázali navázat na svoji hru z konce předchozí periody, což se jim dařilo, ovšem vzápětí zase přestalo, protože nabídli Kert Parku početní výhodu. Tu však Pražané nedokázali přetavit ve vyrovnávající trefu.

A jako by předcházející chvíle rozhodly o osudu celého utkání, protože sedmadvacet vteřin poté, co byli domácí kompletní, se k vyraženému míčku na pravé straně dostal Martin Kohout, jenž dokázal být dostatečně rychlý a nadělit Alpiqu dvoubrankový náskok. Ten se do konce druhé periody ještě navýšil o jednu trefu. O tu se postaral Radim Štěpáník, který rychle prošel opět pravou stranou přes modrou čáru až do koncovky, kterou si za vteřinu musel ještě zopakovat, ovšem už úspěšně. Pro celek z hlavního města to tak rázem bylo o ještě větší kus těžší.

Rychlá branka nepomohla, domácí se pak rozstříleli

Ofenzivní síla Kert Parku je zjevná, proto domácí rozhodně nemohli polevit, jestli chtěli myslet na poklidné dohrání zápasu. Jenomže hned ze začátku třetího pokračování měli hosté početní výhodu, která skončila snížením. Michal Kovář zanechal chladnou hlavu, pohledně obehrál ležícího obránce a poté přesně zakončil.

Jenomže místo toho, aby se hra začala odehrávat převážně na polovině Středočechů, domácí spustili, pro diváky atraktivní, brankostroj. Nejprve se prosadil prudkou ranou od modré Jan Pospíšil, zanedlouho zase proběhl Jan Šrámek okolo mantinelu a nachytal brankáře Petra Mikla na přední tyčce. Kert Park však sympaticky nic nevzdal a i nadále útočil. Vsítit druhou branku mu ale zřejmě nebylo přáno, takže ještě definitivní tečku za vyrovnáním série dal brankou na 6:1 Dominik Barnošák.

Kladno tak po zásluze vyrovnalo stav finále na 1:1 a za týden se bude začínat prakticky od nuly. Avšak ten, kdo zvítězí v sobotu, bude mít do neděle mečbol, takže i reálnou šanci už na zisk titulu!

HBC ALPIQ Kladno vs. HC Kert Park Praha 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)

stav série: 1:1

Branky a nahrávky: 15. Kohout (Šrámek, Kudela), 22. Špaček (Štěpáník), 25. Štěpáník (Špaček), 36. Pospíšil (Kudela, Hnízdil), 40. Šrámek, 43. Barnošák (Šícha) – 32. Kovář (M. Kruček)