CROSSDOCK Extraliga

Herní situace před brankou jsme neřešili optimálně, byl si vědom Milan Maršner

Kladenský Alpiq se v sobotu, tedy po prvním finálovém duelu, dostal do pozice prohrávajícího. Pochopitelně, že to není pozice neřešitelná, či dokonce kritická.

Dát soupeři takto brzkou branku vás vždycky dostane na koně

Kladnu se vstup do prvního finále vůbec nepovedl a už po půl minutě hry prohrával, což se viditelně odrazilo i do jeho dalšího počátečního výkonu. „Začátek to z naší strany ovlivnilo, navíc jsme museli hned přečkat oslabení, takže jsme se z toho do poloviny třetiny oklepávali a poté jsme se dostali zpátky do zápasu,“ říká domácí asistent trenéra Milan Maršner.

Čemu asistent hlavního kouče Kladna přisuzuje, že se jeho tým dostal brzy do nepříjemné pozice? „Byl tam neobsazený hráč, ke kterému jsme později přistoupili. Vyplynulo do ze hry, ale kdyby ta situace byla později, tak to třeba dopadne stejně. Nicméně když dáte soupeři takto brzkou branku, tak vás to vždycky dostane na koně a musím říci, že Kert Park z toho, bohužel pro nás, těžil,“ dodává Maršner.

Nejpovedenější pasáž utkání předvedlo Kladno ve druhé třetině, kdy svůj výkon zlepšilo a začalo se taktéž tlačit hodně před branku. „Vytvořili jsme si poměrně slibné šance, místy jsme v té chvíli byli i lepší a zaslouženě jsme tam vyrovnali. Stejný výkon jsme chtěli přenést i do dalšího pokračování, bohužel se tak ale nestalo,“ neměl radost Maršner.

Kert Park vede v sérii zaslouženě

Obecně však Alpiqu chyběla v utkání údernější koncovka, kterou se naopak prezentovali hosté a tím měli územní převahu. „Situace jsme neřešili optimálně,“ nejprve jasně zhodnotí domácí strana a pokračuje: „Nevím, jestli to bylo ovlivněno váhou toho, že je to už finále, ale prostě jsme nezakončovali tak, jak jsme si řekli. Když jsme měli míčky pod kontrolou, tak jsme je lacino odevzdávali ve středním pásmu soupeři, který tak chodil do rychlých protiútoků a přečíslení.“

Prví dvě třetiny tak přinesly každá po jedné brance, když pak v závěrečné periodě nepadla ani jedna, muselo se jít do prodloužení. „Bohužel i tam hosté šli více za vítězstvím, takže asi v sérii zaslouženě vedou a my se musíme o to více snažit v nedělní odvetě,“ má jasno Milan Maršner. Jinými slovy, Kert Park dvě minuty před koncem prodloužení rozhodl o své výhře a do druhého finálového souboje tak půjde s velkou psychickou výhodou. Bude to vidět i na hřišti?