CROSSDOCK Extraliga

Nechtěli jsme čekat, co nám Kladno dovolí, říká trenér Kert Parku David Kuna

Kert Park je letos ve finále hokejbalové extraligy po pěti letech. A jeho hlad po úspěchu je pořádný, vidět to bylo už v první minutě utkání, kdy se dostali Pražané do vedení.

V prodloužení jsme se nebáli hrát dopředu

První finálový duel letošní CCM Extraligy přinesl celkem tři branky, přičemž jen dvě během třech třetin. Rozhodnout se tak mohlo v prodloužení, ve kterém chtěl Kert Park přetavit svoji převahu, jež trvala defacto po většinu zápasu, i ve vítěznou branku. „Musím říci, že i v prodloužení jsme byli o malinký kousek lepší. Snažili jsme se hrát směrem dopředu a nebáli se jít za vítězstvím, a to podle mě rozhodlo,“ říká spokojený David Kuna, trenér Pražanů.

„Dvakrát jsme během prodloužení uhráli balonek na červené čáře, a z toho jsme se nakonec dostali i do situace dva na jednoho, což jsme sehráli excelentně a rozhodli,“ dodává trenér v sobotu vítězného celku s tím, že doufá, že i početná divácká kulisa si přišla na své, i když nakonec viděla málo branek.

K prodlužení by však možná nedošlo, kdyby se Kert Park nedostal do brzkého vedení. Už chvíli po půl minutě hry totiž poslal míček do sítě Fejfar a hosté tak rázem domácím odskočili o jednu branku. „Nechtěli jsme se rozkoukávat a čekat, co nám Kladno dovolí. A tento strategický plán nám vyšel skvěle,“ říká trenér Pražanů. I když se jeho tým dostal do nečekaně rychlého vedení, změnit svoji taktiku by nepřineslo příliš úspěch. „Nic se neměnilo, pokračovali jsme ve stejné hře, kterou bychom hráli, i kdybychom tu branku nedali,“ potvrzuje Kuna.

Hráči si dokázali, že mohou odehrát s Kladnem vyrovnané zápasy

Při prvním finálovém víkendu hosté, tak mohou jít do neděle s obrovským klidem na hokejkách a klidně zaútočit i na druhé vítězství. „Pochopitelně to může vypadat, jako naše psychická výhoda. Doufám, že to hlavně pomůže hráčům, kteří si tak dokázali, že i s Kladnem mohou hrát vyrovnané utkání, zvládnout ho a tedy zvítězit. Na druhou stranu jsem hráčům už před finále řekl, že jdeme zápas od zápasu, a to platí i nyní,“ prozrazuje lodivod Kert Parku.

Stejným výše zmíněným heslem se Pražané řídili už i při semifinále proti Pardubicích. A vyplatilo se, vždyť v sérii nejprve prohrávali 0:1, nakonec se však třemi vítězstvími za sebou probojovali až do finále proti Kladnu, kde se karta po sobotě nepatrně obrátila, jelikož vedení je na straně mužstva z Prahy!

Kouče celku, který má momentálně k titulu blíže, však trápí jedna věc, kterou by chtěl změnit už do nedělního pokračování. „Musíme zapracovat na útočných faulech, s jejich počty v našich zápasech rozhodně nejsem spokojený. Je to o hlavách hráčů, co si kde mohou dovolit. Musíme se toho vyvarovat,“ velí na závěr David Kuna.