CROSSDOCK Extraliga

Tohle nebyl výkon na finále, smutnil Štěpáník, který se postaral o jedinou trefu Kladna

Kladenský Radim Štěpáník potvrdil svoji střeleckou formu v letošním play off CCM Extraligy i v prvním finálovém zápase, kdy se postaral o jedinou trefu do sítě Kert Parku. Stalo se tak během druhé třetiny, v jejíž druhé polovině Středočeši hráli hodně povedený hokejbal.

Radime, začátek letošního finále byl pro vás katastrofální, protože jste už po třiatřiceti vteřinách prohrávali. Takhle jste si to rozhodně nepředstavovali…

To určitě ne! Plzni se povedlo dát brzké branky nám a tentokrát jsme ji obdrželi. V semifinále se nám to povedlo, protože jsme zkrátka chtěli a takhle na nás vlétl Kert. Místo toho, abychom úplně stejně, navíc v domácím prostředí, začali my... Možná nás to mohlo nakopnout a upozornit, že už hrajeme finále. Ale řekl bych, že jsme ten zápas nezvládli tak obecně s týmovým nasazením. Určitě se to z naší strany nepodobalo finále.

Odvíjel se ten váš nepovedený výkon v první třetině od toho brzkého inkasování?

Nebylo to jen v první třetině, ale i v dalších částech zápasu. Hosté byli lepší a také více chtěli uspět, na nás to v sobotu bohužel příliš vidět nebylo…

Řekl bych, že vám také hodně chyběla údernější střelba a možná lepší koncovka obecně.

Souhlasím, střelbu jsme hodně postrádali. Sice jsme viděli, když jsme pálili, že by to šlo, ale nedokázali jsme přidat. Takže místo toho, abychom zabrali a dali branky, tak jsme zůstali ve stejném tempu, ze kterého se příliš skórovat nedá.

Pouze chvilku po vyrovnání jsem makali tak, jak máme

Ve druhé periodě jste pak sice vyrovnali, i tak jste se ale museli hodně bránit. Nepozměnili jste během zápasu trochu taktiku a nehráli jste více zezadu?

Ne, to ne. Kert se jen více tlačil do střelby a myslím, že kvůli tomu i v sérii vede. Nic víc bych na tom neviděl. My jsme prostě nepředvedli to, co máme.

O tu zmiňovanou vyrovnávající trefu jste se postaral vy. Branka celé mužstvo viditelně nakopla a poté jste se vehementně snažili jít do vedení. Nemohli jste to v této fázi hry překlopit na svoji stranu?

Určitě mohli, kdybychom dali ten druhý gól. Možná jsme po vyrovnání do konce druhé třetiny makali tak, jak máme, ovšem se začátkem třetího pokračování už to zase od nás byla špatná hra. Hosté pak byli lepší i v prodloužení.

Na to naváži, protože to prodloužení z vaší strany nevypadalo úplně špatně. Každopádně jsme opět u toho: Když jste se dostali do útoku, tak chyběla přesnější nebo vůbec žádná koncovka…

Je to tak, už jsem to říkal, ale tohle od nás zkrátka nebyl přístup k finále, do neděle to musíme změnit!

1. Finále CCM Extraligy:

HBC ALPIQ Kladno vs. HC Kert Park Praha 1:2 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Štěpáník (Pospíšil, Ogurčák) - 1. Fejfar (Wróbel, Nýdl), 55. Kruček M. (Pala, Šperl).

Střely: 37:25, vyloučení: 5:4, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 557, rozhodčí: Škrobák P., Škrobák M.

Stav série: 0:1.