CROSSDOCK Extraliga

Fejfar ve finále skóroval už po třiatřiceti vteřinách. Musí to být minulost, upozorňuje

Kert Park si v sobotu vpodvečer připsal cenný skalp Kladna, které na úvod finálové série porazil po prodloužení. Zatímco Martin Kruček vsítil tu rozhodující branku tedy v poslední vteřině zápasu, Pražané už i celý duel začali podobně.

Štěstí bylo dvakrát na naší straně

Tomáši, o tom, že díky vaší brance to byl v prvním zápase nejideálnější začátek, nemusí být ani řeč…

(směje se) Určitě nám to pomohlo a dodalo to sílu celému mužstvu. I tak to ale potom bylo nesmírně těžké a dramatické, když se hrálo prodloužení. Štěstí se tentokrát přiklonilo dvakrát na naši stranu, pro nás to ale teď už musí být minulost a koukat se musíme jen směrem k dalšímu, tedy nedělnímu zápasu.

Nemrzelo vás, že jste neproměnili hned po vaší brzké brance i početní výhodu pět na tři?

To víte, že ano. Na druhou stranu ale i nás srážela vlastní vyloučení, toho se musíme vyvarovat už od příštího zápasu!

Druhá třetina už nebyla tolik ve vaší režii, museli jste se i hodně bránit, ale…

Ale naštěstí nic neřešila, protože Kladno jenom vyrovnalo. Logicky to vyústilo ze hry, protože domácí prohrávali, podstatě jeden gól by je vrátil zpět do hry a začínalo by se od nuly. Ten pak i přišel, ale naštěstí to v prodloužení dopadlo takto.

Ve třetí třetině jste určitě drželi míček na hokejkách více vy a tlačili jste se směrem do branky. Gól jste však v této fázi hry nevsítili. Vzpomínáte si třeba na nějakou svoji vyloženou šanci?

Myslím, že to zrovna bylo na konci třetí třetiny, když mi nahrával Honza Nýdl na modrou. Míček mi ale přeskočil hokejku, jinak jsem mohl jít sám na brankáře.

A v prodloužení jste také mohl rozhodnout…

Měl jsem tam také dobré situace. Největší asi po přihrávce Tomáše Wróbela. Chvíli poté jsme ale už tu rozhodující branku dali, a to bylo důležité. (usmívá se)

Vůbec nevím, s čím na nás Kladno může vyrukovat

O vedení ve finálové sérii se postarala podstatě nejúdernější lajna Kert Parku, do které patříte i vy. Čemu to přičítáte, že se dokáže prosadit podstatě proti každému mužstvu?

Tohle je hrozně těžké říci a hodnotit. Mluví se o tom špatně, aby to pak nevyznělo nějak namyšleně.

Ale kanadské body mluví za své…

Daří se nám a je to super. Nejsme nic víc jak naši spoluhráči nebo protihráči, ale prostě nám to tam padá, proto se můžeme, jak říkáte, řadit mezi tu údernou lajnu.

Poslední otázkou zabrousíme k nedělní finálové odvetě. Co od ní čekat?

Bude to asi hodně podobný zápas, Kladno bude chtít jednoznačně vyhrát a alespoň vyrovnat sérii, když jsme první zápas vyhráli my. Vůbec ale nevím, s čím by na nás mohli vyrukovat, bude to strašně těžký zápas!