CROSSDOCK Extraliga

V sobotu to vypukne! Letošní finále CCM Extraligy slibuje znovu atraktivní podívanou

Tuto sobotu ve čtyři hodiny odpoledne vypukne v ČEZ aréně na Kladně letošní finále CCM Extraligy, do kterého se kromě doma začínajících rysů probojoval také po pěti letech Kert Park. Vítěz základní části tak narazí na Pražany, kteří se už před sezonou netajili, že si taktéž brousí zuby na titul!

Nejlepší obrana vs. nejlepší útok!

Začněme nejdříve u Kert Parku, který se stal pro mnohé fanoušky hokejbalu do jisté míry překvapením, že dokázal v semifinále porazit favorizovaného obhájce titulu z Pardubic a projít přes něho až do finále. „Byl bych špatný trenér, kdybych nevěřil svému klubu. Nicméně musíme být realisti v tom, že proti nám stojí momentálně nejsilnější možný protivník,“ říká před finále trenér Pražanů David Kuna. „Kladno má jednoznačně nejlepší obranu v lize, už jen když se podíváme na soupisku, protože co jméno, to persona,“ dodává.

Alpiq sice, jak napověděla základní část, disponuje skutečně tento rok nejlepší obranou v české hokejbalové extralize a ani v play off nedostává příliš branky. Stejně tak ale musí být ostražité i Kladno, jelikož Kert Park zase svým soupeřům nasázel nejvíce branek. „Každý má svoji nálepku, bude to tak určitě zajímavé porovnání sil a jak se říká reklama na hokejbal,“ doufá trenér rysů Drahomír Kadlec.

Kladno přípravu neměnilo, Kert Park začne s čistou hlavou

Pražané po základní části skončili na čtvrtém místě, ve čtvrtfinále prošli těsně přes Letohrad a naopak, jak už bylo zmiňováno, poměrně bez větších problému poté v semifinále přes Autosklo. „Jeden velký cíl jsme si už splnili, a to dojít do finále. Teď do něho můžeme jít s čistou hlavou, protože nemáme co ztratit,“ přiznává trenér Kuna a ještě doplňuje: „Favority nebudeme, ale nejsme tým, který by se měl čehokoliv bát. Věřím, že respekt soupeře máme a na zápasy se moc těšíme.“

Kladno před branami finále předzápasovou přípravu nastrojenou přímo na svého soupeře mít nebude, pojede ve starých a především fungujících kolejích. „Tréninky jsme měli tak, jak to máme zaběhnuté za celou sezonu,“ nejprve potvrzuje k před finálové přípravě trenér Kadlec. „My víme o nich, oni zase o nás. Oba mančafty se tak dokonale znají, vždyť proti sobě hrajeme minimálně dvakrát každou sezonu,“ usmál se poté lodivod Kladna.

Velká plocha ČEZ stadionu. Bude to pro hosty problém?

Kert Parku by mohla dělat ve venkovních zápasech problém velká hrací plocha na kladenském zimním stadionu. „Podnikám kroky, abychom nějaké tréninky mohli mít v Praze na hřišti podobných rozměrů,“ říkal ze začátku týdne trenér Kuna.

Pražané však nakonec trénovali na svém hřišti, v jednání byl totiž nejprve zimní stadion přímo na Lužinách, kde je však velká vrstva prachu a připravovat se tam nedalo. Když pak nevyšla ani varianta se zimním stadionem v Edenu, kde jsou naopak po rozpuštěném ledu ještě kaluže, bylo jasné, že příprava bude probíhat v ryze domácích podmínkách. „Budeme se s tím muset rychle sžít před zápasem a až jeho samotný průběh ukáže, jestli to pro nás bude výhoda nebo nikoliv,“ přemýšlí trenér.

Zaplní se tribuna kladenské haly?

Nejen pro atraktivitu diváků však fakt, že se finále znovu odehraje v rozlehlé hale, by mohl domácím hrát do karet. Kladno je totiž na tyto rozměry už naučené a především taktéž disponuje neúnavnými běhavými hráči. Domácí tak doufají, že by zajímavé duely mohly přilákat početnou diváckou kulisu. První semifinálový zápas sledovalo 520 diváků, druhý ale už o necelé dvě stovky méně. „Nejsme fotbal nebo hokej, takže to s těmito sporty nemůžeme srovnávat. Ale když vezmu, kolik lidí u nás chodí na normální ligové zápasy v základní části a kolik jich přišlo na semifinále, tak je to vlastně součet tří čtyř kol,“ směje se Kadlec. „Kladno je blízko Prahy, věřím tak, že dorazí i fanoušci hostů a společně s našimi pěkně zaplní stadion,“ dodává na závěr.