CROSSDOCK Extraliga

Kladnu se včas probudili střelci. Budou ve finále produktivnější než ti z Kert Parku?

Už v sobotu odpoledne začne letošní finále CCM Extraligy prvním duelem na kladenském ČEZ stadionu. Cestovat sem bude hodně útočný Kert Park, který však musí počítat, že i Alpiq disponuje velice kvalitními nejen hráči v útoku.

Jeden z tahounů se probudil ve správnou chvíli

Před sezonou dorazila na Kladno kometa loňské sezony, která vyhrála po základní části loňské kanadské bodování. Dominik Barnošák chtěl na svých skvělých devětatřicet bodů navázat i ve středních Čechách, po velkém přesunu a stěhování se mu však ze začátku sezony nedařilo podle představ. „Bylo to těžké být najednou bez rodiny a přátel. Ze začátku to tak nebylo jednoduché období, kluci v šatně a trenér mi ale pomohli, abych se rychle cítil jako doma,“ říkala na podzim kladenská útočná posila.

Barnošák nakonec letos nasbíral skoro polovinu svých loňských bodů v základní části, relativně tak mohl být nakonec spokojený, protože byl nejproduktivnější hráčem na Kladně. Hlavní důležitost však začal prokazovat v play off. Momentálně má totiž na svém kontě sedm branek z osmi zápasů, a to je velice slušný počin! Když to porovnáme s tím, že za dvacet zápasů ze základní části vsítil stejný počet gólů, je jasné, že se reprezentačnímu útočníkovi pocházejícího z Třince, vrátila forma ve správnou chvíli.

Ozvali se i další, bude z toho pozvánka?

Ve vyřazovací části se ale na Kladně ozvali i další hráči, kteří táhnou rysy za šestým titulem. Zmiňme dva, kteří se počítají mezi nejvýraznější. Daniel Hnízdil toho za základní část kvůli zranění příliš neodehrál a za jedenáct zápasů si tak připsal pouze sedm kanadských bodů. I on ale správnou formu naladil na play off, jelikož svůj předchozí zmiňovaný zisk dávno překonal. A jeho konkrétní čísla? Za osm zápasů čtyři góly a šest asistencí. Hnízdil si tak během play off výrazně říká o pozvánku do reprezentace.

Dalším příjemným překvapením z Kladna je Martin Špaček, který už v širším kádru na červnové mistroství v Pardubicích je. Mladý hráč, který za základní část nasbíral jen pět kanadských bodů, si chuť dostatečně napravuje během play off, ve kterém se řadí mezi top tahouny Alpiqu. A čím se o to zasloužil? Stejně jako Hnízdil má na svém kontě deset kanadských bodů a jejich důležitost se prokázala především ve třetím semifinálovém duelu, kde Špaček dal dvě branky a rozhodl tak podstatě o mečbolu do taktéž, pro Kladno, úspěšné neděle.

Jirotka má nejlepší čísla

Kladenská jednička mezi třemi tyčemi, Jan Jirotka, měla už v základní části nejlepší čísla. Za šestnáct odchytaných zápasů pětadvacet obdržených branek, tři čistá konta a tedy průměr 1,56 gólu na zápas. I v play off má jeden z reprezentačních brankářů prozatím nejlepší statistiky, tedy momentální úspěšnost na 94,25%, a předskočit ho tedy může už jen Petr Mikl z Kert Parku. Jak i tento souboj dopadne? To se začneme dozvídat už tento víkend!