CROSSDOCK Extraliga

Nejvíce pálí Barnošák a Fejfar. Jak dále vypadá statistika po semifinále?

Statistika nuda je, má však cenné údaje! Play off CCM Extraligy vrcholí a my jsme se opět zaměřili na statistický souhrn po semifinále.

Finalisti vévodí statisice

I při pohledu na statistiku letošního Play off CCM Extraligy je jasné, že se do letošního finále probojoval celek Kladna a také Kert Parku. Hned prvních osm pozic v této tabulce totiž patří hráčům z jednoho nebo druhého celku.

Začněme tedy tím, komu to zatím pálí nejvíce. Od začátku se v tomto ohledu drží u špičky kladenský Dominik Barnošák, který na své trefy ze čtvrtfinále začal nabalovat další i v semifinále a v neděli jeho rozhodující trefa do branky Plzně znamenala už sedmý gól z osmi zápasů. Kladenský střelec se sice kvůli menšímu počtu asistenci v umístění propadl, rozhodně ho to však kvůli důležitosti jeho tref netíží.

Po prvně rozebírané páté pozici logicky následuje ta čtvrtá a na té je momentálně Daniel Hnízdil, jenž je dalším tahounem rysů v letošních vyřazovacích bojích. Jeho výčet čtyř branek a šesti asistencí je zcela identický s tím, který má další hráč mužstva ze středních Čech. Martin Špaček defacto rozhodl třetí semifinálový duel a taktéž má na svém kontě už deset kanadských bodů.

První dvě pozice obsadili stejně jako minulý týden opět hráči Kert Parku. A i tentokrát to je Martin Kruček s Tomášem Fejfarem, kteří potvrzují svoji formu ze základní části a i oni táhnou Pražany k vytouženému cíli. Zatímco Fejfar se se sedmi brankami vyrovnává Barnošákovi, tak Kruček naopak se svými sedmi nahrávky v tomto ohledu vévodí. Oba hráči, kteří se taktéž postarali o vyřazení Pardubic ve čtvrtfinále, tak na svém kontě mají momentálně dvanáct kanadských bodů!

U golmanů žádná změna, Jirotka se vyhřívá na čele

Co se týče brankářů, tak zde je zatím jednoznačně nejlepší ten z Alpiqu. Jan Jirotka má z osmi zápasu dvě nuly a momentální úspěšnost zákroků 94,25%. Ovšem rozhodně nesmíme zapomenout na nedělní hvězdu z Kert Parku, která se možná stala na chvíli i noční můrou nejen ofenzivních hráčů Autoskla. Petr Mikl má momentálně úspěšnost sice na 92,77%, krýt ale už musel o více jak šedesát střel navíc než Jirotka, což se na druhou stranu musí trochu přičíst i k tomu, že Pražané hráli rozhodující pátý duel ve čtvrtfinále proti Letohradu.