CROSSDOCK Extraliga

První volný víkend a opět budu na hokejbalu, říká spolukomentátor utkání Mašík

Finále CCM Extraligy už klepe na dveře, proti sobě se postaví HBC Alpiq Kladno a HC Kert Park Praha. Kromě kvalitního hokejbalu se můžeme určitě těšit i na výbornou diváckou kulisu. Návštěvnost jednotlivých utkání stoupá, první zápas v semifinále v Kladně navštívilo přes 500 diváků.

Byl bych raději přímým účastníkem

Jak se těšíte na finále CCM Extraligy?

Popravdě bych byl raději přímým účastníkem toho finále, ale samozřejmě se rád podívám. Budou to určitě kvalitní zápasy, plné emocí a 100% nasazení. Já navíc rád sleduji i trenéry na střídačkách, jejich chování a přístup. Stále se snažím učit a zdokonalovat. Sleduji je i v jiných sportech a tady budu mít velkou příležitost být u toho.

Budete spolukomentátorem přenosu, máte s tímto nějaké zkušenosti?

Zkušenosti trošku mám, komentoval jsem už finále Vlašim vs. Kladno, myslím před třemi lety. Samozřejmě je to vždy zážitek dostat takovou nabídku. Váhal jsem jen malinkou chvilku, ale to spíše z časového hlediska. Přeci jen první volný víkend po dlouhé době a opět na hokejbal. (úsměv)

Jak se na komentování těšíte?

Už jsem to trošku naznačil, je to vždy pocta, když jsem osloven. Navíc s Pavlem Schröfelem to je vždy super spolupráce a je pohodový člověk. Myslím, že jsme si sedli i lidsky a bude to v pohodě. Člověk má možnost nahlédnout na náš sport i z téhle stránky, a to mě baví.

Jste trenérem A týmu Autoskla. Vypadli jste v semifinále s Kert Parkem, který se díky tomu představí ve finále. Jak se vám líbí forma tohoto soupeře?

Vypadnutí mě stále ještě mrzí. Kert Park předvedl velmi bojovný výkon a asi zaslouženě postoupil. Myslím, že to bylo hodně vyrovnané, ale přeci jen byla jejich touha trošku větší, a hlavně také střelecká potence. Podržel je brankář Mikl a jak říkám, dali důležité branky. Mají útočnou sílu.

Očekávám klidně přes 600 diváků

Co podle vás bude ve finále rozhodovat a na kolik zápasů se můžeme těšit?

Myslím si, že finále rozhodne přeci jen větší vyrovnanost kladenského týmu, který má všechny tři pětky velmi silné. Viděl jsme je v Hradci Králové ve čtvrtfinále, hodně lidí říká, že letos nemají takovou formu, ale oni dokážou vždy zabrat v pravou chvíli. Já tipuji, že to bude 3:1 na zápasy.

Přesto, že musíte být jako komentátor nezaujatý, koho tipujete na letošního vítěze a proč?

Už jsem na to trošku odpověděl. Tipuji Kladno, i kvůli tomu, že má větší zkušenosti. My jsme si tím taky prošli, než jsme se dostali na vrchol. Navíc má vynikající obranu, vždyť je složená skoro ze samých reprezentantů! Určitě to bude hodně vyrovnané a přál bych si sérii na pět zápasů, ať vyhraje kdokoli.

Čím dál více se zvedá zájem o hokejbal a vzrůstá divácká návštěvnost. Jakou očekáváte ve finále diváckou kulisu?

To musím potvrdit a jsem za to rád. Je to i tím, jak se zvedla úroveň a četnost prezentace na webech a sociálních sítích. Neustálé články, rozhovory atd. Za mě to je velký palec nahoru. A diváckou návštěvu očekávám velkou z několika důvodů. Je to finále, navíc Praha je kousek od Kladna, takže dorazí i fanoušci hostů, ať na Kladno, tak i pak na Kert Park. Věřím, že se dorazí podívat i nějací neutrální hokejbalisté na vrchol klubové soutěže a odhaduji klidně přes 600 diváků na zápas.