CROSSDOCK Extraliga

Za 17! Pohádková cesta Kert Parku přišla v nejlepší možnou chvíli

Od samotného startu play off mají výsledky a výkony hokejbalistů Kert Parku Praha zvedající se tendenci a všichni jsou zvědaví, kam až to může parta okolo trenéra Davida Kuny dotáhnout.

Výprask Sudoměřic nastartoval dřímajícího velikána

Tým, který třikrát v řadě nedokázal projít čtvrtfinálovým sítem, letos zaznamenal velkou změnu. Přitom v úvodu ročníku to na valnou sezonu rozhodně nevypadalo. Mužstvo pod vedením Davida Kuny a Milana Jelena se na začátku letošní sezony potýkalo s řadou problémů. V podzimní části doma ztrácelo zbytečně body, navíc se setkalo i se střeleckou potencí. Nebýt desetigólového přídělu do sítě Rakovníka, v konečném součtu nejlepší útok soutěže nevstřelil v prvních deseti kolech ani jednou v utkání více než tři branky.

Další rána do kolen celého týmu Kert Parku přišla začátkem listopadu, kdy tragicky zahynul útočník Libor Topolánek. Hráč s číslem 17, který patřil k základním stavebním kamenům Kunova týmu. V zápase se Sudoměřicemi uctili hráči jeho památku dvanácti vstřelenými góly a nastartovali tím velkou střeleckou show po zbytek základní části. Kert Parku to začalo jít, v tabulkové části soutěže doma ani jednou neprohrál, pouze ve dvou případech vstřelil méně než tři góly a pozvednul své umístění až na čtvrté místo základní části.

Pomalý rozjezd s velkolepým finišem

Do play off vstupovali hráči Kert Parku speciálně „označeni“. Na tvářích některých z nich se v každém zápase modrou barvou vyjímal nápis „ZA 17“. Na Libora Topolánka se nezapomnělo, přesně naopak. Hráči pražského týmu propluli vyřazovacími boji až do finále, kde se poperou o ligový titul. O tom, komu by byl následně věnován, není třeba diskutovat.

Ve čtvrtfinále a semifinále play off Kert Park přešel přes dva východočeské celky. Nejprve v pětizápasovém maratonu zdolal celek Letohradu, od kterého však schytal v průběhu čtvrtfinálové série dvě nepříjemné porážky. Vždy se dokázal oklepat. V úvodním semifinále v Pardubicích Kert Park inkasoval rozhodující trefu 77 sekund před závěrečnou sirénou. Dokázal se zvednout a třemi výhrami v řadě postoupil do finále. Tým Kert Parku Praha v letošním ročníku jen tak něco nepoloží, bude to však stačit na mistrovský pohár?

Finálová série startuje na kladenském zimním stadionu již v sobotu 29. dubna, úvodní buly prvního klání bude vhozeno úderem 16 hodiny!