CROSSDOCK Extraliga

Postup do finále byl pro nás jen dalším krůčkem, upozorňuje Drahomír Kadlec

Obě letošní semifinále Play off CCM Extraligy se rozhodla už minulý víkend. Z toho, které pokračovalo na západě Čech, vzešel jako vítěz celek Kladna. Tomu tak už zbývají poslední tři výhry, aby navázal na svých pět předchozích titulů a tedy pošesté vystoupal na samotný vrchol české extraligy!

Kladno pochopitelně od začátku sezony cílí na to, co mu minulou sezonu o kousek uniklo. Tedy mistrovský titul. V letošním play off k tomu udělalo už dva výrazné kroky. Naposledy minulou neděli, kdy dokázalo v sérii vyhrát čtvrtý respektive třetí zápas proti Plzni a postoupit tak do finále. „Je to ovšem jen jeden malý krůček, ten nejdůležitější nás teprve čeká,“ je si vědom trenér Alpiqu Drahomír Kadlec.

Z tabulkového postavení po základní části se mohlo zdát, že semifinále bude pro Středočechy pouhým mezipatrem. Mečouni však chtěli nechat zapomenout na nepříliš dobrou základní část, což se jim do jisté míry v letošních vyřazovacích bojích povedlo. A kdyby proměňovali více své brankové příležitosti, možná bychom druhého finálového účastníka znali až ve středu večer. „Všechny čtyři zápasy proti Plzni byly kvalitní a těžká utkání. Proti takto kvalitnímu mužstvu se nedá rozhodně nic podcenit,“ říká Kadlec.

Hráče obdivuji, ráno do práce, každý den na trénink a o víkendu zápasy!

„Při našem mečbolu jsme to rozhodující utkání zvládli asi naší zkušeností,“ přemýšlí nad tím, co vyrovnanou bitvu v neděli rozhodlo. Rysové v domácím prostředí druhý semifinálový duel ztratili a na západ Čech tak zajížděli s tím, že nic než dvě výhry za sebou neberou. „K venkovním zápasům jsme cestovali s tím, abychom si to uhráli už tam a nemuselo se rozhodovat v pátém zápase,“ potvrzuje lodivod loňského vicemistra Drahomír Kadlec.

Před kladenským celkem tak v cestě za titulem stojí už jen jeden tým. Ovšem jak základní část a především play off, potažmo vyřazení loňského mistra, ukázalo, bude se pro Kladno jednat o hodně těžký kalibr! Pražský Kert Park zvládl semifinálovou sérii s Pardubicemi ve stejném poměru jako Kladno s Plzní a celý týden se tak oba celky už vehementně připravují na začátek letošního extraligového vrcholu. „Kluky obdivuji! Jdou ráno do práce, každý den poté na trénink a o víkendu naplno makají na hřišti. Tohle by možná měli vidět profesionální sportovci,“ uzavírá kladenský trenér.

KDO TÁHNE KLADNO V PLAY OFF?

Martin Špaček (4 góly +6 asistencí)

Daniel Hnízdil (4+6)

Dominik Barnošák (7+2)

Radim Štěpáník (5+4)