CROSSDOCK Extraliga

Střípky: Pražané utahali mistrovské „mustangy“, rysi spořádali mečouny

Semifinále Play off CCM Extraligy je minulostí. Po čtyřech zápasech známe oba finalisty letošního ročníku. Pardubičtí hřebci narazili na pražské tornádo a rysové zlovili rybníček plzeňským mečounům.

Kert Park si po oba dny koně řádně osedlal

Skoro to vypadalo, že se Pražané budou muset opět spolehnout na své obutí, jelikož před zápasem poměrně mohutně pršelo. Lichokopytníci z Pardubic se tímto nenechali rozhodit a jejich kopyta byla pevná, a to až do sté sekundy druhé třetiny, kdy jejich nepřesnou rozehrávku vystihl robustní Jihočech Šperl, který vyslal na Stárka nepolapitelný projektil (1:0). Před koncem prostřední části nejprve Stárka prozvonil na branku Martin Kruček, aby o několik mžiků oka později mohl radostně zavolat jeho bratr Jiří – 2:0. Koně se do konce utkání zmohli už pouze na snížení, a tak sobotní dostih nakonec prohráli 1:2.

Nedělní utkání začali opět lépe domácí, a to když se již ve čtvrté minutě dostal do sedla Fejfar. Pardubičtí však stihli ještě do klaksonu srovnat cval. V šestnácté minutě se koním na kopyta podíval Kovář, ale následně opět srovnal pardubický kapitán Bílý. Následně však zcela převzali otěže zápasu domácí a řádně přitáhli hostům ohlávky. Skóre zápasu se nakonec zastavilo až na 7:2 a koně tak odjížděli do svých stájí s pořádnou náloží a navíc s jistotou, že loňský triumf neobhájí.

Kočky mají ryby rády

Rysi byli v sobotu vpuštěni do plzeňského akvária a nenechali zde doslova nit suchou. Chovali se zde jako ve svém teritoriu a ve třinácté minutě bylo vlastně po zápasu, kdy trefa Špačka z první minuty zápasu byla nakonec trefou vítěznou. Špaček znovu zazpíval o osm minut později a druhý hlas mu ve třinácté minutě udělal Kudela (3:0). Rysi tak usínali s vědomím, že mohou další den svou kořist zcela zdolat.

V neděli byl však obraz hry zcela jiný. Gól na cestu do šatny po první třetině přibalil Kladenským Švarc. V polovině utkání však Kladno dokázalo srovnat krok i skóre. Kdo však přišel až na konec utkání, tak jistě nemohl litovat. Od 43. minuty utkání se v plzeňské hale rozehrálo neuvěřitelné dráma, po kterém uklízečky ještě dlouho do noci uklízely nakousané nehty. Kladno nejprve vstřelilo dvě branky, na což Plzeň dokázala reagovat snížením na rozdíl jediného gólu. Ten však nakonec nevstřelila. Definitivní tečku za utkáním udělala dvojice Špaček – Hnízdil (4:2). Kladno je tak po roce ve finále extraligy a my budeme moci sledovat, zda se mu podaří zadřít motor pražského superstroje.