CROSSDOCK Extraliga

Výhra v Pardubicích byla k postupu strašně důležitá, je si vědom trenér Kert Parku

Kert Park je po několika sezonách znovu kousíček od samotného vrcholu extraligy. Po základní části, čtvrtfinále a semifinále, je za ním už ohromná cesta a ve finále na něho zbývá poslední krok. Ovšem ten nejtěžší a největší.

Kert Park udělal velký krok směrem k finále nejprve ve druhém semifinálové duelu na hřišti Pardubic, kde dokázal zvítězit. Dalším důležitým krokem byla i výhra v tom následujícím utkání, které tak už přisoudilo Pražanům finálový mečbol na nedělní čtvrtý zápas semifinále! „Může se zdát, že jsme těžili především z domácího prostředí, ovšem jsem přesvědčený, že obrovsky důležité bylo zvítězit jednou na hřišti soupeře,“ přiznává trenér Kert Parku David Kuna.

A má naprostou pravdu. Nebýt vyrovnané série po prvním hracím víkendu, Pardubice by měly v hlavní městě k dispozici dva mečboly a finále by tak měly už hodně na dosah. Karty se však mohly klidně obrátit a psychická výhoda mohla být na straně celku z Prahy, protože už i první semifinálový duel přinesl nesmírně vyrovnanou partii. „Ten druhý zápas jsme vyhráli zaslouženě, už v tom prvním jsme ale nepředvedli špatný výkon,“ potvrzuje trenér Kuna.

V semifinále nás podržel gólman. Do finále jdeme s čistou hlavou!

Třetí zápas hraný už na Lužinách skončil těsnou výhrou domácích, i když hosté po snížení mocně bušili do domácí obrany. Radost po závěrečné siréně však byla u hráčů Kert Parku, na které ale, jak se říká, čekal teprve ten nejtěžší krok. Nedělní mač tak přinesl o hodně vyrovnanější hru a Autosklo se zastavilo především několikrát na skvělém výkonu brankáře Mikla. „V tom utkání bylo spousty vyloučení na naší straně, i v té chvíli nás obrovsky podržel brankář,“ je si vědom lodivod Pražanů.

Pří přesilové hře pak padla rozhodují trefa, na kterou nakonec nedokázali Pardubičtí už najít odpověď. „Paradoxně jsme se prosadili při našem oslabení,“ podotýká Kuna. Jeho tým pak rozjel ofenzivní podívanou, nutno však podotknout, že Pardubicím už muselo být v této fázi hry jasné, že to s otočením série budou mít více než složité.

Na Pražany teď čeká po pěti letech finále hokejbalové extraligy, ve kterém se postaví po základní části nejsilnějšímu týmu z Kladna. „Náš cíl dostat se do finále jsme si už splnili. Teď do něho půjdeme s čistou hlavou, i když nebudeme favority, nemáme se rozhodně čeho bát,“ moc dobře ví David Kuna.

TAHOUNI KERT PARKU V LETOŠNÍM PLAY OFF:

Tomáš Fejfar (7+5)

Martin Kruček (5+7)

Tomáš Wrobel (4+5)

Petr Mikl (92,77% úspěšnost zákroků)