CROSSDOCK Extraliga

Všichni jsme zklamaní, Kert Park má něco, co jsme měli minulý rok my, říká Jiří Mašík

Nedokázaly to. Pardubice měly před touto sezonou velký cíl, a to obhájit titul v CCM Extralize. I když po základní části byli Východočeši na druhém místě a následně hladce prošli přes čtvrtfinále, nakonec jim vystavil stopku Kert Park, který tak v letošním boji o titul nahradí právě Autosklo.

Třetí zápas nebyl výkon v play off

Semifinálová série mezi Kert Parkem a Pardubicemi minulý víkend pokračovala za nerozhodného stavu. V neděli však už měli mečbol domácí, kteří v sobotu Autoskláře dokázali těsně porazit. „V sobotu jsme nepodali první dvě třetiny výkon hodný semifinále a ani play off. Během jedné třetiny se to pak všechno dohnat nedá,“ je si vědom trenér Pardubic Jiří Mašík.

Jeho mužstvo tak muselo v neděli zabrat. A to pořádně! Úvodní minuty pak napověděly, že by se to Autosklu mohlo povést. Ovšem nešťastná branka nakonec poslala do vedení Kert Park, který už hosty k otočení zápasu nepustil. „V neděli to pro nás bylo více hratelné, měli jsme od začátku tlak a hráli jsme o hodně lépe. Mohli jsme klidně jít do vedení, ovšem dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ nevesele říká Mašík. „Zradila nás koncovka při našich početních výhodách,“ ještě dodává.

Kert Park měl ten kousíček navíc, který jsme měli před rokem

Minulou sezonu se Pardubicím povedl parádní kousek, kdy nejprve vyhrály premiérově CCM Extraligu a poté ještě dovršily v poháru double. Letos se jim něco podobného už nemůže povést. „Všichni jsme z toho zklamaní. Vloni se nám povedl velký úspěch a věřili jsme, že bychom to do finále mohli dotáhnout i letos,“ říká trenér Východočechů. „Musíme ale sportovně uznat, že Kert Park byl v celé sérii hladovější. Nebylo to sice o hodně, ale o ten kousíček, který jsme zase měli my minulý rok, a co nás dovedl až k titulu,“ pokračuje Mašík.

Jak dopadne extraliga? Bude to těsné

V Pardubicích tak letošní finále budou moci sledovat jen z pohledu diváků. A kdo by se podle kouče Autoskla mohl stát letošním mistrem? „Na to jsem ještě myšlenky neměl,“ logicky nejprve přiznal čtyřiadvacet hodin po vyřazení. „Jsem na to ale zvědavý, jak si Kert Park poradí s velkým hřištěm na Kladně. Myslím, že vyhraje právě Kladno, ale těsně a bude to velký boj,“ přidal po krátkém rozmyšlení svůj tip na to, jak letošní vrchol CCM Extraligy dopadne.

Letošní statistiky Pardubic v kostce:

Nejproduktivnější hráč základní části - JAN BÍLÝ (12+18)

Nejvíce branek v základní části - ONDŘEJ BŘEZINA (14)

Nejvíce asistencí v základní části - JAN BÍLÝ (18)

Nejproduktivnější hráč play off - JAN BÍLÝ (3+4)