CROSSDOCK Extraliga

Petr Mikl se rozchytal do kýžené fazóny! Chceme vystoupat až na úplný vrchol, hlasí

Pohádka Kert Parku nebere konce. Čtvrtý tým základní části v pětizápasovém maratonu přehrál Jeleny z Letohradu, následně ve čtyřech duelech ukončil ročník obhájci titulu z Pardubic.

Chtěli jsme postup víc než soupeř

Vraťme se na začátek série, v čem byla změna po prvním prohraném zápase v Pardubicích, po kterém již přicházela pouze vítězství?

Myslím si, že to bylo hlavně v tom, že jsme se na poslední tři zápasy dokázali připravit hlavně po taktické stránce. Po první porážce jsme si řekli, jak musíme hrát, viděli jsme, že je dokážeme ubránit. Kluci makali, chtěli jsme postup do finále víc než soupeř.

Série se do Prahy stěhovala za stavu 1:1, bylo domácí prostředí to, co rozhodlo?

Určitě, domácí prostředí pokaždé hraje velkou roli. Své hřiště znáte, trénujete tam, takže je to velká výhoda. Navíc na naše zápasy přišli fanoušci v hojném počtu, jejich podpora byla cítit a i díky nim jsme ten postup doma vybojovali.

I přesto, že Pardubice byly v sérii favoritem, opět jste ukázali silnou ofenzivní sílu. Jak jste viděl hru obrany?

Bylo hodně těžké ubránit jejich produktivní formaci ve složení Pavel Kubeš – Jan Bílý – Petr Filip. I přesto si myslím, že jsme to zvládli dobře. Samozřejmě, nějaká okna tam byla, ale pořád je to hokejbal a nikdo není úplně bezchybný.

Obhájce titulu využil v sérii tři z jednadvaceti přesilových her. Bylo hlavním cílem eliminovat tuto silnou zbraň soupeře?

O to se snažíme v každém zápase, protože jakékoliv ubráněné oslabení vám dodá hodně důležitou sílu pro psychiku. Mrzí mě však, že jsme Pardubicím svojí nedisciplinovaností nabídli velké množství přesilovek, předvedli jsme řadu útočných a zbytečných faulů a soupeři jsme tak tlak vlastně darovali.

Dokážeme hrát vyrovnané zápasy s extraligovou špičkou

Ač se po pátém čtvrtfinálovém zápase objevily negativní reakce na neférovost plastového povrchu a vaši výhodu s ním spojenou, dá se říci, že jste výkony v semifinále na tyto názory odpověděli tím nejlepším možným způsobem?

Myslím, že ano. Ukázali jsme, že ve čtvrtfinále s Letohradem to nebylo pouze o plastu, že dokážeme hrát vyrovnané zápasy s extraligovou špičkou. Postup jsme si zasloužili.

Jak se mužstvo změnilo od prvního čtvrtfinálového zápasu? Přece jen cesta vyřazovacími boji je zatím jedna velká pohádka…

Zatím ano (usmál se). Nálada je v kabině dobrá, mužstvo se nijak nezměnilo. Jdeme si za tím od samotného začátku, chceme vyhrávat každý zápas a někdy to prostě vyjde a jindy zase ne. Nyní se těšíme na finále a uvidíme, co se bude dít.

Po pěti zápasech s Letohradem a čtyřech s Pardubicemi, kam až může vaše mužstvo v současné chvíli dojít?

Už jsme došli skoro na vrchol a doufám, že se nám podaří vyšplhat na úplný vrchol. S Kladnem to však nebude nic jednoduchého. Je tam hodně reprezentantů, kvalitní gólman. Musíme si pohlídat jejich nebezpečné útočníky a zároveň obránce Kudelu a spol.

Jak podle Vás bude vypadat úvodní finálový souboj? Můžeme očekávat gólové hody?

Na velkém hřišti Kladna to bude zase trochu jiný sport. Myslím si, že v úvodu nás čeká tradiční oťukávání, ale žádné velké bránění to zase nebude. Musíme jít od obrany a postupným útokem zkusit vybojovat v Kladně nějaké to vítězství.