CROSSDOCK Extraliga

V play off jsou důležitým faktorem přesilové hry, říká po postupu kladenský Pospíšil

V neděli odpoledne bylo jasné, že letošní finále CCM Extraligy bude hrát po roce opět Kladno, které tentokrát doprovodí v boji o titul Kert Park. Středočeši minulý rok ve finálové sérii padli a letos tak mají o motivaci postaráno.

Uplynulou sobotu cestovalo Kladno do Plzeň při vyrovnaném stavu semifinálové série 1:1 na zápasy, když mečouni ze západu Čech dokázali jednou vykrást kladneský ČEZ stadion. Středočeši tak měli v plzeňské hale jasný úkol, a to vyhrát sobotní třetí duel série, aby v neděli měli mečbol oni, jelikož v případě opaku, by obrovská psychická výhoda byla na straně domácí Plzně!

Rysové tak třetí utkání v sérii bez větších komplikací zvládli, když o osudu utkání rozhodl tříbrankový kladenský uragán v první periodě. Den na to tak už mohli vstoupit do letošního finále. Byl to ale o poznání těžší souboj, kdy se Plzeň dokonce dostala do vedení. „V play off jsou obecně důležitým faktorem přesilové hry. Dokázali jsme eliminovat jejich střelce a naštěstí jsme to byli my, kteří skórovali vícekrát,“ upozorňuje Jan Pospíšil z Kladna.

Kladneský bek dal jednu ze čtyř branek třetí třetiny, a to hned tu první, tedy tu, která se zdála nejprve rozhodující. Ovšem nebýt následující trefy Dominika Barnošáka, mohlo se prodlužovat, protože Plzeň dokázala při hře bez brankáře ještě jednou vsítit branku. „Domácí nás ve třetí třetině zatlačili a myslím si, že i byli v některých pasážích lepší,“ je si vědom Pospíšil. „Nakoplo nás to, že jsme ubránili dvojnásobné oslabení a pak jsme naopak naši přesilovku pět proti třem dokázali využít,“ s radostí zdůrazňuje.

Oba týmy nejdůležitější krok teprvé čeká. Bude u toho živě i ČT sport!

Rysové tak už tento víkend začnou bojovat o něco, co jim minulý rok těsně uniklo. A tedy extraligový titul! Cestou do finále CCM Extraligy se v play off jen dvakrát zapotili po těsných porážkách od Hradce a Plzně. Před týmem lodivoda Drahomíra Kadlece tak čeká poslední krok. „Po postupu do finále jsme samozřejmě měli jen kladné pocity, byl to ale jen další krok, ten nejdůležitější nás teprve čeká,“ nelétá zbytečně v oblacích dvojnásobný mistr světa Jan Pospíšil.

Vrchol letošního ročníku CCM Extraligy vypukne už tento víkend! Všechny zápasy bude živě vysílat na svých webových stránkách Česká televize a Kladno bude čelit rozjetému Kert Parku z Prahy, jenž má v týmu obrovské hokejbalové persony a několik reprezentantů. Stejně na tom je však i kladenská družina. Jak asi bude samotné finále vypadat? „Bude to boj,“ říká stručně Pospíšil s kamenným úsměvem na závěr - mimochodem autor pěti kanadských bodů z osmi duelů vyřazovací části, což na obránce rozhodně není špatné!

1. Finále CCM Extraligy - ČEZ stadion Kladno

Sobota 29.4 v 16:00: HBC ALPIQ Kladno vs. HC Kert Park Praha

2. Finále CCM Extraligy - ČEZ stadion Kladno

Nedělě 30.4 v 11:00: HBC ALPIQ Kladno vs. HC Kert Park Praha