CROSSDOCK Extraliga

Pardubicím se zaklaply brány finále! Stopku jim vystavil Kert Park a titul neobhájí

Po pokračování semifinálové série mezi Kert Parkem a Pardubicemi dalšími dvěma zápasy v hlavním městě, je na světě i druhý letošní účastník finále.

V sobotu se zrodil těsný výsledek, kdy se povedlo Pardubicím snížit o jednu branku a poslední chvíle utkání tak přinesly dramatické okamžiky. Kert Park to však zvládl a získal tudíž mečbol. Bylo však jasné, že tuhá bitva to bude i o den později. A tentokrát začali o hodně lépe hosté, kteří si vytvořili velký tlak, ze které však branku nevsítili a nakonec sami inkasovali! Prakticky to ani nebyla nějaká velká příležitost domácích, ale spíše nešťastný moment brankáře Stárka, který si Fejfarovo přistrčení míčku srazil do branky.

Autosklo to ale logicky nevzdalo a po dalších příležitostech na obou stranách se ještě do konce první třetiny dostalo k vyrovnání. Při přesilové hře vypálil Mašík a jeho pokus těsně před gólmanem tečoval Urban, který se tak postaral o to, že do dalšího pokračování se půjde za nerozhodného stavu.

Kert Park se dostal dvakrát do náskoku

Druhou periody začali více než dobře Pražané, kteří se už po pár vteřinách dostali zpět do vedení. Postaral se o to Kovář, jenž využil svého samostatného úniku. Zanedlouho na to však pardubičtí přispěchali s odpovědí. Česák našel neobsazeného kapitána svého celku a Bílý už dokázal být dostatečně rychlý v koncovce.

Ovšem netrvalo dlouho a domácí se dostali k dalším dvěma velkým příležitostem. Stárek nejprve musel krýt brejkovou situaci dva na jednoho a poté další samostatný únik. S těmito situacemi si poradil, ovšem s tou nadcházející už nic dělat nemohl. Pardubice sice byly v útoku, po vyražené koncovce ale doběhl míček Fejfar, který ho přistrčil na Wróbela, jenž už neměl těžkou pozici.

Čtvrtá branka domácích rozhodla

Východočeši ze začátku třetího pokračování sahali znovu po vyrovnání, ovšem na to nedošlo a následující situace už zřejmě definitivně všechno zlomila. Dvoubrankový náskok totiž přiřknul domácím Fejfar a loňský mistr tak věděl, že s tímhle už půjde něco dělat jen těžko.

A nadcházející minuty to také potvrdily. Postupem času se během minuty a půl prosadil Nýdl, Suda a Martin Kruček a pro hosty z toho tak byl na závěr sezony debakl. Ten v play off nic neřešení, ovšem v této fázi semifinále další výhra domácích znamená, že si Kert Park po pěti letech znovu zahraje finále CCM Extraligy!

HC Kert Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 7:2 (1:1, 2:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 4. Fejfar, 16. Kovář (Bureš, Roznberg), 25. Wróbel (Fejfar), 33. Fejfar (Nýdl), 40. Nýdl (Kruček M.), 40. Kruček M. (Plzák), 42. Suda (Wróbel) – 12. Urban (Mašík), 21. Bílý (Česák, Březina).

Střely: 39:17, vyloučení: 9:9, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 1:0, diváků: 205, rozhodčí: Kettner, Záhora.

Konečný stav série: 3:1. (2:3, 4:2, 2:1, 7:2)

HC Kert Park Praha: Mikl (Papranec) – Nýdl, Dulava, Šperl, Skalník, Bureš, Blaško, Bošák – Fejfar, Kruček M., Wróbel, Kruček J., Kovář, Plzák, Sitter, Postulka, Javorka, Vyskočil, Roznberg, Suda.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (40. Chmelík) – Filip, Kubeš, Mašík, Bucek, Krejčí, Kosina, Novotný – Březina, Bílý, Česák, Urbanec, Vlasák, Förstl, Skřivánek, Urban, Gabriel, Merta.