CROSSDOCK Extraliga

Kladno zvládlo v Plzni i druhý víkendový zápas a po roce opět míří do finále!

Po tomto hracím víkendu, kdy byly na programu znovu semifinálové duely Play off CCM Extraligy, už známe letošní finalisty! Tím ze série Plzeň vs. Kladno jsou rysové, kteří dokázali navázat na včerejší výhru a i podruhé za dva dny porazili Plzeň.

Úvod patřil hostům, přesně ale pálili jen domácí

Začátek zápasu byl v jednoznačné režii kladenských hokejbalistů, kteří se od úvodních vteřin stále snažili být u míčku a především vsítit úvodní branku. I přes pár závarů před brankářem Kráčinou se však hosté radovat nemohli a mečouni tak s postupem času dokázali hru udělat více vyrovnanější.

A byli to právě domácí, kteří dali jedinou branku první periody. Čtyřiatřicet vteřin před první sirénou natáhl ke střele Marek Švarc, který ji s velkým štěstím dostal až za záda Jirotky! Mečouni tak rysům vstřelili nepříjemnou branku do šatny a potěšili domácí publikum vedoucí brankou.

Kladno ubránilo dvojnásobnou přesilu a pak trestalo

Bylo tak jasné, že od dalšího pokračování Kladno přidá ještě více na obrátkách. Ovšem k tomu mohli klidně mít hosté ještě větší důvod, jelikož Plzeň ze začátku druhé třetiny hrála hned dvojnásobné oslabení. Západočeši se však nedokázali dostat k vážnějšímu zakončení, takže po ubránění se mohli za vyrovnáním začít hnát rysové.

Dvojnásobná přesilová hra přeci jenom přinesla branku, ale ve prospěch Kladna. Hostům k tomu stačilo osmadvacet vteřin, aby se z ostrého úhlu dokázal prosadit Radim Štěpáník. Útočný hokejbal se po vyrovnání snažily hrát oba týmy, ovšem k vážnější akci, která by stála za zmínění, už spíše nedošlo.

Plodná třetí třetina rozhodla

Poslední perioda přinesla nejprve vyrovnanou hru a na branku se tak muselo čekat až do času 42:26. To se prosadil kladenský Jan Pospíšil a zdálo se, že by tato trefa mohla být pro hosty ta definitivní, tedy postupová. Ovšem ten, kdo by si to myslel, byl ve velkém omylu. Následujících necelých sto padesát vteřin totiž přineslo ještě další tři branky!

Nejprve doklepával do sítě míček Dominik Barnošák, takže Plzeň už nuceně musela přistoupit ke hře bez brankáře, kterou přetavil ve snížení Stanislav Kastner a rázem to tak bylo hned znovu o jeden gól. Vzápětí se však hostující Daniel Hnízdil bezpečně trefil do prázdné klece domácího celku, takže na nějaké větší drama nebylo příliš čas.

Kladno tak ze západu Čech odcestovalo s druhou víkendovou výhrou a především s vědomím, že se znovu po roce probojovalo do finále CCM Extraligy, kde se střetne s Kert Parkem!

HBC Plzeň vs. HBC ALPIQ Kladno 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 15. Švarc (Malý), 45. Kastner (Hanuš) – 24. Štěpáník (Kudela, Barnošák), 43. Pospíšil (Kudela, Štěpáník), 44. Barnošák (Pospíšil, Kudela), 45. Hnízdil (Špaček, Dědič).

Konečný stav série: 1:3.

HBC Plzeň: Kráčina (Návara) – Vodrážka, O. Benedikt, Průcha, Vágner, Hanuš, Kavalír, Kastner, Pokorný – Kolařík, Kejř, Krásný Krch, Švarc, Malý, Kunzmann, Pejchar, Pauer, Forejt, Gřonka, Vlasák.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Soukup, Rejthar, Šícha – Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil, Ogurčák, Barnošák, Šrámek, Nosek, Novák.