CROSSDOCK Extraliga

V Praze byla klíčová druhá třetina, o mečbolu Kladna rozhodl smrtící nástup!

Sobota 22. dubna přinesla v CCM Extralize dva semifinálové zápasy s rozdílnými výsledky. Zatímco favorizované Pardubice jsou po třech zápasech v nové situaci, kdy musí čelit hrozbě vyřazení od pražského Kert Parku, Kladno po skvělém vstupu do zápasu porazilo Plzeň.v její domácí hale.

HC Kert Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Šperl, 27. Kruček J. (Fejfar) – 36. Filip (Česák, Bílý)

HC Kert Park Praha: Mikl – Nýdl (C), Dulava, Šperl, Skalník, Bureš, Blaško, Bošák – Fejfar, Kruček M., Wróbel, Kruček J., Kovář, Plzák, Sitter, Postulka, Javorka, Vyskočil

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek – Vlasák, Mašík, Filip, Krejčí, Kosina, Novotný, Bucek – Bílý (C), Förstl, Březina, Kubeš, Česák, Skřivánek, Urban, Gabriel, Merta

Před třetím semifinálovým zápasem byla psychická výhoda na straně pražského Kert Parku, který dokázal na východě Čech vyhrát zápas s pořadovým číslem dvě. Od úvodní minuty prvního dějství byli domácí hráči nebezpečnější a častěji měli míček na svých hokejkách, jen díky Davidu Stárkovi se ale skóre v prvních patnácti minutách neměnilo. Na první změnu stavu tak museli fanoušci čekat do 17. minuty, kdy chybnou rozehrávku Autoskla potrestal přesně mířenou ranou David Šperl.

Vydařená druhá třetina ze strany Kert Parku byla v tomto utkání rozhodující. Dobrý důraz na brankovišti totiž předvedl Jiří Kruček, který navýšil vedení domácích na dva góly. I přesto, že v závěrečném dějství Pardubice zvýšily svoji aktivitu a dostaly soupeře pod tlak, podařilo se jim pouze snížit z hokejky Filipa. Díky skvělému Petru Miklovi si domácí celek vítězství pohlídal a po závěrečné siréně se může těšit ze semifinálového mečbolu. Odveta se hraje v neděli 23. dubna od 14 hodin.

HBC Plzeň vs. HBC ALPIQ Kladno 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Špaček (Štěpáník, Hnízdil), 9. Špaček (Štěpáník, Pospíšil), 13. Kudela (Hnízdil).

HBC Plzeň: Kráčina – J. Benedikt, Pokorný, Vodrážka, Vágner, Hanuš, kavalír, Kastner – Průcha, Pejchar, Pauer – O. Benedikt, Kejř, Kolařík – Krch, Švarc, Malý – Krásný, Gřonka, Kunzmann – Forejt.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Soukup, Rejthar, Šícha – Potekhin, Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil, Ogurčák, Barnošák, Šrámek, Nosek, Novák.

Vítěz základní části z Kladna trochu nečekaně ztratil před vlastními fanoušky jedno semifinálové utkání, a tak byl každý zvědavý, jak se mu povede v plzeňské hale. A ALPIQ ukázal, že se z prohry výrazně poučil. Ostrý nástup kladenských hokejbalistů přinesl již ve třicáté vteřině branku Martina Špačka, který dokázal z první střely prostřelit gólmana Kráčinu. Nástup Kladenských sice následně zbrzdilo oslabení, Martin Špaček ale následně ukázal svoji šikovnost a potrestal nedůslednost defenzívy Plzně.

Aby toho pro domácí nebylo málo, Rejthar nejprve orazítkoval tyčku a v následné přesilové hře propálil vše před sebou Tomáš Kudela. V čase 12:51 vedlo Kladno již 3:0! Domácí hráči se následně sice dokázali z tříbrankového manka oklepat, více nebezpečnější však i nadále byli kladenští hokejbalisté. Ani jeden z brankářů ve zbylých dvou třetinách neinkasoval a gól Špačka z úvodní minuty tak byl vítězný. Plzeň se musí vzchopit a ve čtvrtém zápase, který startuje v neděli 23. dubna v 14 hodin, prolomit střeleckou smůlu ze sobotního duelu!