CROSSDOCK Extraliga

Kert Park doma přehrál Pardubice a přiblížil se postupu do finále CCM Extraligy!

Z východočeských Pardubic se semifinálová série stěhovala do hlavního města za stavu 1:1 na zápasy, úvodní duel v Praze mnohem lépe zvládli hokejbalisté Kert Parku. Svěřenci trenéra Davida Kuny dvěma trefami ve druhém dějství naklonili skóre na svoji stranu a díky bezchybnému Miklovi zvítězili 2:1!

Šachová partie úvodní gól nepřinesla

Nepřízeň počasí během sobotního dne naštěstí do startu utkání vyprchala a my jsme tak mohli sledovat duel na suchém povrchu. Oba celky se v úvodních minutách pečlivě střežily a svému soupeři žádné velké příležitosti nepovolily. Hostujícího brankáře Davida Stárka mohlo vystrašit například skryté nahození Jiřího Kručka či Tomáše Wróbela, jehož snahu dotlačit míček do domácí sítě zastavila až posunutá branka Pardubic!

Na druhé straně se gólman Petr Mikl příliš nezapotil, obhájce titulu byl v úvodním dějství pasivnějším celkem. Nepřehledná situace nastala pouze po zakončení Krejčího, jehož nahození se smolně od síťky za brankou odrazilo přímo do brankoviště domácí jistoty, Mikl si ale i tuto nepříjemnost dokázal pohlídat. V úvodním dějství diváci branku neviděli a do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Hrdiny Kert Parku se stali David Šperl a Jiří Kruček

Druhá třetina byla ve třetím semifinálovém klání rozhodující a výrazně lépe k ní přistoupil čtvrtý tým základní části. Po sto vteřinách druhé části vyrobila hostující defenzíva nepřesnost v rozehrávce, nabídla míček Davidu Šperlovi a zkušený obránce se tvrdou a nekompromisní ranou opřel do balonku. Stárek zareagovat nedokázal a domácí se tak ujali těsného vedení! Inkasovaná branka donutila Pardubice zvýšit svoji ofenzivní aktivitu, k čemuž pomohla i zkrácená přesilová hra, avšak bez účinku.

Zodpovědně hrající Kert Park pokračoval ve skvělém výkonu, kterým těšil slušný počet fanoušků, který se na Lužinách sešel. Do druhé sirény se navíc pražský celek ještě jednou radoval. Martin Kruček nejprve trefil spojnici břevna a tyče, následně mohl jít poblahopřát svému bratrovi. Jiří Kruček využil parádní akce Tomáše Fejfara, dorazil volný míček za Stárkova záda a posadil Kert Park na koně. Domácí celek vedl po půl hodině hry 2:0!

Jistota Mikl svoji branku uhájil, Kert Park slaví důležitý bod

Pardubický tým potřeboval ve třetí části stáhnout dvoubrankové manko, a proto musel směrem dopředu daleko přidat. Jeho pobyt v útočném pásmu nebyl příliš efektivní a navíc po třech minutách třetí třetiny málem inkasoval potřetí, přečíslení dva na jednoho ale neproměnili Fejfar a zakončující Wróbel. Herní převahu Autoskla umocnila i početní výhoda, brankář Petr Mikl ale stále držel pražské mužstvo nad vodou.

Kontaktní branka soupeře přišla ve 36. minutě, kdy Česákovu přihrávku usměrnil do sítě pěknou ranou Petr Filip. Vstřelený gól Pardubické nabudil a během závěrečných minut si vypracovali řadu brankových příležitostí. Důležité vyrovnání ale nepřišlo a z druhého semifinálového bodu se tak raduje celek Kert Parku Praha po výsledku 2:1!

HC Kert Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Šperl, 27. Kruček J. (Fejfar) – 36. Filip (Česák, Bílý).

HC Kert Park Praha: Mikl (Papranec) – Nýdl (C), Dulava, Šperl, Skalník, Bureš, Blaško, Bošák – Fejfar, Kruček M., Wróbel, Kruček J., Kovář, Plzák, Sitter, Postulka, Javorka, Vyskočil.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Chmelík) – Vlasák, Mašík, Filip, Krejčí, Kosina, Novotný, Bucek – Bílý (C), Förstl, Březina, Kubeš, Česák, Skřivánek, Urban, Gabriel, Merta.

Ohlasy trenérů:

David Kuna (trenér HC Kert Park Praha): „My jsme strašně rádi, že jsme dnes druhý bod uhráli. Nesmírně cenné vítězství. Myslím si, že dvě třetiny jsme byli lepší, za stavu 2:0 se na nás soupeř začal tlačit, ale to bylo logické. Odbojovali jsme to a věřím, že další výhrou si naše mužstvo zvedlo sebevědomí. Zítra nás čeká další náročné utkání.“

Robert Koch (asistent trenéra HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice): „První dvě třetiny jsme hráli špatně, nebyl tam žádný důraz a ani tempo. Ve třetí části jsme stáhli hru na dvě pětky, dostali se do šancí, ale bylo to málo. Vyhrát jsme si nezasloužili. Pokud budeme hrát, jako ve třetí třetině, i zítra, věřím, že vrátíme sérii zpět do Pardubic.“