CROSSDOCK Extraliga

Pět hattricků, v popředí kanadských bodů hráči Kert Parku. Jak se změnily statistiky?

Letošní play off CCM Extraligy je podstatě ve své polovině, jelikož už následující víkend klidně mohou být na světě oba letošní finalisté. K těm je však ještě na druhou stranu daleko a tak se alespoň pojďme po týdnu znovu podívat na statistiku nejen kanadských bodů ve vyřazovací části.

Ofenziva Kert Parku o sobě dává znovu vědět

Minulý týden se na čele kanadského bodování vyřazovacích bojů vyhříval kladenský Dominik Barnošák, kterému to v play off začalo pořádně střílet. A v nastoleném rytmu pokračoval i na úvod semifinále, kdy poslal do plzeňské sítě jednu svoji střelu. V neděli však už gólově ani bodově nenavázal, momentálně mu tak patří třetí flek.

První dvě pozice si po neděli ukořistili hráči Kert Parku, kteří však mají odehráno o zápas navíc, a to zrovna ten, ve kterém byli velice produktivní. Řeč je o pátém rozhodujícím duelu proti Letohradu, ve kterém se Pražané prosadili hned devětkrát! Tomáš Fejfar však body sbírá i v semifinále a za pět branek a tři asistence mu patří druhá pozice.

Na samotném vrcholku se tak nyní nachází Martin Kruček. Ten byl v sobotu nejprve u vedoucí branky a o den později už tři góly dal sám. Zároveň je tak dalším hráčem, který v letošním play off zaznamenal hattrick. V pořadí tedy pátým. A ještě detailnější čísla: čtyři góly, šest asistencí a tedy zaslouženě prozatím vedení v námi rozebíraných statistikách.

Jirotka se zahřál do maximální provozní teploty

Změna oproti minulému týdnu je i u brankářů. A postarala se o to Plzeň, která je v koncovce hodně produktivní a vzhledem k tomu, že Jan Jirotka začal chytat ve velké pohodě, dostal se po tomto víkendu přes loňského nejužitečnějšího hráče play off Davida Stárka. Kladenský strážce svatyně momentálně pustí 1,45 gólů na zápas, úspěšnost má na 93,08% a za svá záda mu prošlo ze šesti zápasů pouhých devět střel!