CROSSDOCK Extraliga

Je důležité, aby v play off šlapal celý tým, nepřeceňuje své body Martin Kruček

One man show! Tu předvedl v neděli na hřišti Pardubic Martin Kruček. Útočník Kert Parku totiž vsítil tři ze čtyř hostujících branek a především tak díky němu se semifinálová série Play off CCM Extraligy bude stěhovat do hlavního města za nerozhodného stavu

Obě mužstva vyznávají podobný styl hry

Martine, co jste si ze sobotního zápasu, který se řadil mezi ty vyrovnanější, převzali do toho nedělního, ve kterém jste to už dotáhli do vítězného konce?

Určitě jsme chtěli pokračovat minimálně ve stejném nasazení a bojovnosti jako v sobotu. Ten první zápas jsme neodehráli špatně, takže do nedělního jsme mohli jít s čistou hlavou.

Do obou duelů jste nastoupili také hodně aktivní, to byla zřejmě cesta, nehrát jen defenzivu a vyčkávat na protiútoky, že?

Přesně tak, nejsme tým, který by vyčkával, takže s touhle taktikou jsme ani do jednoho zápasu nešli. Pardubice vyznávají stejný styl hry jako my, takže o defenzivní taktice se hovořit nedá.

Co se tedy ve druhém duelu povedlo více, že jste dokázali sérii vyrovnat?

V neděli jsme především zvýšili četnost střelby, a to se nakonec ukázalo jako správná volba.

Každopádně velkou zásluhu jste měl na výhře vy, jelikož jste vstřelil hattrick! Cítil jste se v zápase dobře nebo se to jen všechno sešlo?

Jsem rád, že jsem pomohl týmu ke srovnání série. Cítil jsem se trošku hladově, tak možná to na to mělo vliv. Uvidíme, jak to bude u nás na Lužinách, věřím, že minimálně podobně.

Doma nás za vítězstvím poženou diváci

Momentálně jste vy osobně na vrcholu statistiky kanadského bodování play off CCM Extraligy, sledujete tyto statistiky nebo to jde úplně mimo vás?

Úplně mimo mě to samozřejmě nejde. Ale teď je důležité, aby šlapal celý tým a ne pár jednotlivců. Všichni máme stejný cíl a za tím si jdeme!

Jaký výkon teď tedy předvést o víkendu doma, abyste navázali na povedenou neděli?

Řekl bych, že musíme navázat na obě víkendová utkání, ničeho se nezaleknout a hrát to, co umíme. Tady je to hodně o hlavách, kdo bude chtít více, ten zvítězí.

Myslíte si, že byste doma mohli být silnější? Přeci jenom oba týmy jsou zvyklé na plast, na druhou stranu jste ale Pardubice v základní části doma porazili vysoko 8:4…

Doma nás ženou i diváci, kteří chodí v hojném počtu, a to vám také k výkonu přidá. Doma jsme letos sice vyhráli vysoko, ale nutno podotknout, že to bylo za podmínek, kdy hřiště bylo mokré a soupeř na to nebyl připraven. Za sucha by to bylo vyrovnanější.

Otázka na závěr, letošní play off je tak rychlé, že se můžete ve finále skutečně klidně objevit už v neděli odpoledne. Zajímá nás ale, kdy poprvé padla v kabině slova o tom, že chcete letos útočit takto vysoko?

Jdeme postupnými kroky, udělat play off, dostat se do první čtyřky, přejít přes čtvrtfinále, semifinále a zvítězit ve finále! Každý tým, si myslím, touží a chce uspět a Kert Park v tom není výjimkou. Takže tyto slova padají po celou sezonu.