CROSSDOCK Extraliga

Až v neděli jsme plnili, co jsme si řekli, je si vědom po vyrovnání série plzeňský Pejchar

Semifinálová série Play off CCM Extraligy mezi Kladnem a Plzní se po prvním hracím víkendu na západ Čech bude stěhovat za vyrovnaného stavu.bbb

Rok nazpět se v play off nejvyšší tuzemské soutěže potkali stejní soupeři. Tehdy byli favoriti Plzeňští, jelikož vyhráli základní část extraligy a stali se tak velkým adeptem na titul. V semifinále jim však vystavilo v pátém zápase stopku právě Kladno a mečouni tak tentokrát mají jistě o motivaci postaráno. Karty se ale obrátily, jelikož vítězem základní části jsou tentokrát rysové.

Dvě branky z jedné hole zajistily mečounům vyrovnání

A jako by podle toho vypadal i první zápas této série, ve kterém se rozhodně lépe vedlo Kladnu, které také po zásluze vyhrálo 3:0. O den později to ale na hřišti vypadalo už jinak. „Před druhým zápasem ráno jsme si ještě jednou řekli, co máme dělat a tentokrát jsme to plnili. Za celý tým tak s vyrovnáním série panuje spokojenost,“ říká plzeňský střelec Daniel Pejchar.

Právě zmiňovaný hráč, samozřejmě s přispěním spoluhráčů, se podstatě o vyrovnání postaral. Mečouni totiž vsítili dvě branky a obě měl na svědomí Pejchar. „Při té první gólové situaci jsem šel sám na bránu, ale už od červené mě dobíhal jeden hráč. Naštěstí jsem stihl zakončit do branky,“ byl rád nejlepší hráč zápasu. Druhá situace už byla o dost méně přehledná a překvapený vypadal i sám autor branky. „Bylo tam nahození, které se odrazilo před branku a se štěstím jsem dokázal zakončit k tyči,“ popisuje svoji druhou gólovou situaci Pejchar.

Změna hřiště problémy nepřinesla

Oba celky jsou zvyklé na svůj povrch, tedy Kladno na asfalt a Plzeň na plast. Semifinálová série se však začala odehrávat v ČEZ aréně, kde se soupeří na leštěném betonu, se kterým se za sezonu extraligové celky potkají pouze v Mostě. „Měli jsme na tom jen předzápasovou rozcvičku v sobotu, takže jsme si museli zvyknout rychle,“ říká Pejchar a přidává ke změně hřiště ještě jeden postřeh: „Je to o dost větší prostor a my máme na křídlech hodně běhavé kluky, takže to pro nás problém nebyl,“ upozorňuje plzeňský forvard.

V sobotu odpoledne se tak na západě Čech bude startovat prakticky od nuly, což však na druhou stranu rozhodně neplatí, jelikož ten, kdo zvítězí ve třetím utkání, bude mít do neděle mečbol. „Našim cílem bude vyhrát oba zápasy, abychom už se na Kladno nemuseli vracet. Bude to sice složité, ale budeme chtít sérii zlomit už u nás!“ zakončuje odhodlaně Daniel Pejchar, který před týdnem oslavil teprve čtyřiadvacáté narozeniny.